Direktør frikjent for trusler

Direktøren var tiltalt for narkotikaomsetning og grove trusler, men ble blankt frifunnet.

«Hvis du ikke gjør opp for din gjeld, er det godnatt for deg og dine». Dette skal bedriftslederen fra Bergen ha skrevet i en tekstmelding til en 24 år gammel mann. Ifølge 24-åringen skal bakgrunnen ha vært at han skyldte bedriftslederen penger for amfetamin han hadde overlevert, skriver Bergensavisen.

Bedriftslederen, som driver med eiendomsutvkling, skal ifølge påtalemyndigheten på fritiden ha drevet med storstilt narkotikaomsetning. I tillegg var han tiltalt for trusler og pengeutpressing mot 24-åringen, som i politiavhør har innrømmet at han fraktet narkotikaen som i februar 2004 ble funnet i hans leilighet i Fana.

I retten forklarte den unge mannen at han ved to anledninger fikk overlevert til sammen 140 gram amfetamin fra bedriftslederen. Bedriftslederen, en mann i 30-årene, har nektet for å ha noen forbinidelse med narkotika og pengeutpressing.

Bergen tingretten mener 24-åringens forklaring er uklar på viktige punkter, og har ikke funnet beviser på at bedriftslederen har levert amfetamin til ham. I tillegg heter det i dommen at tekstmeldingen som ble sendt ikke nødvendigvis var en trussel om straffbar handling, skriver BA.

Direktøren ble derfor frikjent for både anklagene om narkotikaomsetning og pengeutpressing.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.