RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Direktør lot inkassobyrå ta regningen

Sist oppdatert:
Da den 40 år gamle bergensdirektøren skulle betale regninger for 300.000 kroner, fikk han et inkassobyrå og et finansbyrå til å betale.

Det han gjorde var å sette inn kontonummeret til inkassoselskapet Lindorff AS og finansselskapet Ford Creditt på fakturaene, skriver Bergensavisen. Og utrolig nok, trolig på grunn av dårlige rutiner i banken, ble giroene trukket.

Direktøren i selskapet som omsetter for over 20 millioner kroner i året, innrømmet i Bergen tingrett at han har ført opp kontonummeret på firmaene, men sa i sin forklaring at det var en beklagelig feil. Han hevder han forvekslet kontonumre som lå samlet på kontoret.

- Tiltalen skulle aldri vært tatt ut. Det er frekt å anklage min klient for å bedrive idioti. Det er åpenbart at dette ville ha blitt oppdaget, sa 40-åringens forsvarer, advokat Martin Simonsen i sitt innledningsforedrag.

Men dette er ikke påtalemakten enig i. De hevder dårlig likviditet i firmaet fikk direktøren til å føre opp kontonumrene til de andre firmaene. For da direktøren gikk i banken for å betale skattetrekk for over 300.000 kroner, var det bare 600,- kroner på firmaets skattetrekkonto.

Saken fortsetter i Bergen tingrett fredag. Blir 40-åringen funnet skyldig risikerer han ubetinget fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere