RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disney vil ha bergensk barne-TV

TV 2 har alt sikret seg serien, nå vil Disney ha en bit av «Vennebyen». Se de kommende verdensstjernene her.

(iBergen.no) - Det er helt uvirkelig og jeg prøver å ikke tenke så mye på det, sier Carl Christian Hamre. Politimannen og skaperen bak «Vennebyen» har nemlig vekket selveste Walt Disneys interesse.

Her kan en fort snakke om verdenslansering og milliardinntekter.

Se klipp fra filmen under


Startet med A4-ark
Da Carl Christian og konen Anne Stray Hamre fikk barn, oppdaget de raskt at barna var svært interessert i jobben til pappa som var politimann. De bestemte seg for å skrive små historier for barna om politimenn, ambulanser og brannbiler.

- Det startet med tegninger på ene siden av arket og historien på andre. Barna likte det og det gjorde også andre barn som fikks e historiene. Så fargela vi tegningene og bandt inn historiene i en perm, forteller Carl Christian som fort opprettet selskapet CreaCon Entertainment.

Lille julaften 2006 kjørte han rundt med ferdige bøker til venner og kjente. Historien skrevet av far - illustrasjonene laget av mor. Så kom ideen om å lage barne-tv av bøkene. Samarbeid med det bergenske animasjonsselskapet BUG ble opprettet.

Liten tid til å hvile med andre ord.

TV 2 kjøpte serien
Vi treffer Carl Christian i lokalene til BUG i Exibition. Han har noen timer før han skal på skift igjen i nabobygget, sentrum politistasjon. Telefonen har ikke stått stille etter at nyheten om Disney sprakk i dag.

- Det er som sagt uvirkelig. Men det jeg vil si først er at det ble åpnet to dører for oss da vi signerte med TV 2 og Beate Daae (prosjektleder for TV 2 Junior). Vi får serien på TV 2 i august 2009, i tillegg åpnet det seg også internasjonale muligheter gjennom nettverket til Beate Daae, sier barne-tv skaperen som trolig får sin serie vist i flere nordiske land neste år.

Disney positive
Gjennom BUG ble også Disney gjort oppmerksom på «Vennebyen». Serien som handler om det spennende livet til utrykningstjenestene, men som også er en serie som skal formidle viktige verdier som samarbeid, vennskap og integrasjon.

- Vi har vist det for Disney i Norge, London, Los Angeles og Stockholm og de var veldig positive, sier daglig leder på BUG, Thomas Berland til iBergen.no.

Nå skal Hamre og selskapet forhandle med det mektige Disney-konsernet om distribusjonsrettigheter. En trenger ikke lete etter selskaper som vil investere - Hamre kan plukke dem han vil ha.

- BUG har gjort en utrolig god jobb. Jeg ville ha det beste når jeg først skulle lage noe og det har jeg fått. Selv om jeg måtte bruke litt tid til å bli kjent med figurene. De er litt annerledes enn i bøkene. Men nå er det blitt slik at det er figurene i serien som er de rette, sier Carl Christian.

Leker og klær
Ambisjonene stopper ikke med DVD-lansering og serie på TV. Skaperen har ambisjoner om å ta markedet som Byggmester BOB gjorde i sin tid.

- Bamser, leker osv, sier han og smiler. Kanskje er det tankene på at Byggmester BOB allerede er milliardindustri som får han til å smile.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere