*Nettavisen* Nyheter.

Disse deltok på skandalekvelden

I dag fortalte kjendisene fra skandalekvelden på Odeon hva som egentlig skjedde.

18.09.08 14:53

Dette kartet viser hvor de involverte personene stod på utestedet Odeon, da Dagbladet hevdet at Øystein Stray Spetalen gikk amok. Kartet er laget av retten, for å gjøre det lettere for kjendisvitnene å forklare seg torsdag.

- Det er ren løgn

Espen Shampo Knutsen
Espen Shampo Knutsen

- Jeg ble sjokket over overskriften. Jeg så ikke at Øystein gikk amok i det hele tatt, sa hockeykjendis Espen Shampo Knutsen i retten.

- Nå sier dagbladet at de har anonyme kilder på dette, sa Spetalens advokat Cato Schiøtz.

- Det er regn løgn at han skal ha slått fotballtopper eller slått vilt rundt seg under denne hendelsen, sa Knutsen.

Vålerengas hockeytrener fortalte at Spetalen slo et ølglass ut av hånden til Spetalens uvenn Christian Eidem.

- Det gikk veldig fort. Det hele varte i 15-20 sekunder, sa Vålerenga-treneren i retten. Etter at ølglasset ble slått ut av hånden til Eidem, og noen flere glass gikk i gulvet, trakk Spetalen seg tilbake. Fra gulvet, noen meter fra Eidem, hevet Spetalen fingeren og sa "You are bad".

Shampos venn, John Gjæver, fortalte i retten at han stoppet Spetalen i å gå mot Eidem igjen.

- Så går spetalen to skritt til, og jeg føler at han skal gå mot Eidem. Så holder jeg hånden mot brystet til Spetalen og ber ham roe seg ned. Jeg sa ”bare gå unna” mens jeg holdt ham i skjorta. Så trakk Spetalen seg tilbake til den andre siden av lokalet, sa Gjæver i retten.

Også Petter Myhre bekreftet denne historien da han vitnet onsdag.

Medeier Bent Finset i Odeon fortalte i retten at de hadde hatt husmøte dagen etter oppslaget. Ingen av de ansatte hadde sett noe som helst.

Dagbladets journalister Roy Wahlstrøm og Tore Bergsaker hevder hardnakket at artikkelen om at Øystein Stray Spetalen gikk amok på Odeon sommeren 2007, er riktig. Kvelden før avisen slo opp saken, snakket de med tre personer som skal ha vært på Odeon, samt en fjerde person som hadde hørt om hendelsen og tipset avisen.

Står på sitt
Hvem disse fire er, vil forbli en hemmelighet. I retten torsdag morgen sa Roy Wahlstrøm at han hadde klokkertro på kildene sine.

- Hvis dette ikke var sant, måtte det jo sitte noen mennesker et sted og konspirere og avtale hva de skulle si, sa han i retten.

Og det er omtrent det Øystein Stray Spetalen mener kan ha skjedd. Han mener at Dagbladets journalister har blitt ført bak lyset av Christian Eidem og hans venn, Dagbladet-journalist Morten Pedersen. Eventuelt at journalistene har smørt alt alt for tykt på i sin omtale av hendelsen.

Morten Pedersen: - Vi kalte ham «pasienten»

Samstemte
Problemet for Dagbladet er at ingen av personene som var innvolvert i hendelsen, støtter Dagbladets versjon av saken. Både Espen «Shampo» Knutsen, tidligere VIF-trener Petter Myhre, bandyspilleren John Gjæver, og Petter Stordalen støttet Spetalens versjon av saken.

Les: - Helt på trynet

Nettopp derfor ønsket avisen også forlik noen dager før rettssaken. Juridisk sett har ikke avisen noen kilder når disse er anonyme. Avisen har også innrømmet at de ikke kan føre bevis for alt som står i artikkelen.

Les: Dagbladet innrømmer feil

Espen «Shampo» Knutsen, fotballrådgiver Christian Eidem, bandyspilleren John Gjæver, og avgått VIF-trener Petter Myhre pratet ved et bord på Odeon da blant andre Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen kom inn.

Stordalen gikk til baren, mens Spetalen gikk bort til sin gamle venn, Christian Eidem. Spetalen fortalte onsdag at de to hadde en konflikt gående. Spetalen ønsket å si ham noen uvennlige ord.

Til hit er partene enige om hendelsesforløpet. Spetalen mener at han tok tak i armen til Eidem, et glass føk ut av hånden hans, noen ølglass gikk i bakken. Dagbladet mener derimot at Spetalen gikk amok, slo rundt seg, og at et glass skadet en kvinne i lokalet. I dag vil vitnene stille i Oslo tingrett og fortelle hva som egentlig skjedde.

Spetalen sa onsdag at han trodde det var hans tidligere venn Christian Eidem som står bak Dagbladet-oppslaget.

Les: - Venn utsatte meg for komplott

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.