*Nettavisen* Nyheter.

Disse eggene er utsolgt hele påsken

UTSOLGT: Fred Erik Stenslund i Deli de Luca på Grønlands torg har vært utsolgt for disse påskeeggene hele uka. Foto: Kraft Foods / Atle Jørstad

Disse påskeeggene har vært solgt i flere måneder. Til påsken er de utsolgt.

(iOslo.no) Freias påskeegg i den karakteristiske lilla forpakningen er kjært påskegodt for mange. Så populære er de at det ikke er flere igjen i butikkene på selve påskedagen.

- Vi gikk tomme i forrige uke, og det har vært utsolgt fra grossisten i en måned, sier franchisetaker Fred-Erik Stenslund på Deli de Luca Grønlands torg til iOslo.no.

Spør hele tiden
Stenslund sier påskeeggenes popularitet er helt spesiell. Selv tror han produsenten Freia kalkulerer med å gå tom for eggene, for å opprettholde et sug etter produktet.

- Annet påskegodt er ikke like populært, det er akkurat de eggene der, sier han.

Han forteller at butikken selger svært mye påskegodt, så han vet hva det selges mye av. Kiosken på Grønlands torg fikk overført noen påskeegg fra andre butikker, men gikk likevel tom.

- Nå har ingen noe å gi bort, sier han.

Stenslund forteller at svært mange er innom og spør etter påskeeggene.

- Senest for en time siden var det en som spurte etter egg. Folk kommer og spør hele tiden, sier han, men understreker samtidig at mange er klar over at eggene er borte til påsken.

Tomt
To grupper på nettsamfunnet Facebook, hvor eggene skrytes nærmest opp i skyene, har til sammen over 30.000 medlemmer. Og omtrent alle er bekymret over at eggene er utsolgt lenge før påske. I går skrev et medlem av gruppen «I bet I can find 50,000 people who like Freias "Påskeegg"» følgende melding:

- Tomt i hele Stokke. Vi fikk ikke lov til å ta inn mer enn en pall, vi, for Freia mente det aldri ville bli solgt.

Allerede den 11. mars dukket det opp meldinger fra folk som var på utkikk etter egg, men fikk beskjed om at det var utsolgt. Et annet medlem skriver:

- Det er virkelig krise, det er utsolgt i alle butikker.

Ingen av kioskene eller butikkene iOslo.nos reporter var innom i Oslo sentrum dagene før påskeaften hadde noen egg igjen.

Eggene er tilgjengelige lenge før påsken, men så snart påsken nærmer seg, tømmes også hyllene.

- De var i hvert fall her første februar, og jeg tror de var her enda før det også, sier Stenslund, og sammenligner det med tilstandene før jul, hvor julesjokoladen er i butikkene i oktober.

Paradoksalt
- Men hvorfor selges et påskeprodukt i månedene før påsken, og er utsolgt til selve høytiden?

- Det er et paradoks, men samtidig selger det så bra at det er dumt ikke å ta det inn, svarer han.

Det har ikke lyktes iOslo.no å komme i kontakt med Kraft Foods for en kommentar i saken. På deres hjemmesiden står det at det egget kom på markedet i 2000, og at det i år har vært produsert 4,4 millioner egg, en økning på 50 prosent fra i fjor.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag