*Nettavisen* Nyheter.

Disse elevene gjorde det best på eksamen

DOMMEN: Elevenes eksamensresultater er klare, og resultatene viser at det er forskjeller mellom landets fylker. Foto: (Scanpix/Nettavisen)

Elevene gjør det stadig bedre i matte, og jentene gjør det best. Sjekk resultatene for ditt fylke.

30.06.18 16:07

Sommerferien har startet for landets skoleelever, og før de tok ferie fikk de eksamensresultatene. Nå har Utdanningsdirektoratet offentliggjort disse resultatene, fra eksamen i grunnskolen og videregående skole.

Sjekk resultatet for ditt fylke lenger ned i fagene engelsk, matematikk, norsk hovedmål og norsk sidemål på 10. trinn.

Les også: Foreldre raser mot Oslos miljøfest til 118 millioner

- Det er positivt

Det er særlig i faget matematikk at elevene gjør det stadig bedre.

– Det er positivt å se at norske elever får stadig bedre eksamenskarakterer i matematikk. Etter en evaluering i 2015 gjorde vi noen endringer vi mener har hevet kvaliteten på eksamen og sensur, sier divisjonsdirektør Sissel Skillinghaug i Utdanningsdirektoratet.

Klikk på bildet for å forstørre.

OSLO PÅ TOPP: Søylene viser de beste og dårligste snittkarakterene fylkesvis i fire fag fra avgangseksamen for 10. klasse våren 2018. Tallene er hentet fra Utdanningsdirektoratet. Foto: (Trond Lepperød/Nettavisen)

For mens elevene på 10. trinn hadde et karaktersnitt på 2,9 på matematikkeksamen i 2015, økte årets elevkull snittet til 3,6.

Også på videregående ser man den største endringen i faget matamatikk. I praktisk matematikk Vg1 og kjemi 2, går snittkarakteren opp med en halv karakter. Snittkarakterene er nå henholdsvis 3,1 og 3,8.

Les også: Skole varslet om svakhet i bygget - stenger dørene umiddelbart

Jentene er best

Jentene får dessuten generelt høyere karakterer på eksamen enn guttene. Dette gjelder både i grunn- og videregående skole. Jentene gjør det i snitt 0,6 karakterpoeng bedre enn guttene til eksamen på 10. trinn i norsk hovedmål og norsk sidemål.

I studieforberedende engelsk, praktisk matematikk, fysikk 2 og kjemi 2 er resultatene for jentene og guttene i stor grad like.

Resultatene som nå er offentliggjort, er foreløpige. Endelige resultater kommer til høsten.

Gjennomsnittskarakterer for fylker beregnet for færre enn ti kandidater, publiseres ikke.

Her kan du lese mer om resultatene (ekstern lenke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag