*Nettavisen* Nyheter.

Disse gavene hater vi

Foto: (Nettavisen)

Mange fikk mye til jul som de slett ikke ønsket seg. Sjekk de minst populære gavene og se video.

28.12.06 13:47

Les også: Den store byttedagen.

- Det går mye i kaffetraktere. Folk har fått mye kaffetraktere og andre husholdningsprodukter generelt som de allerede har hatt, forteller Svein Erik Furebotten, assisterende butikksjef hos Clas Ohlson på Bergen Storsenter.

27. desember valfartet nordmenn igjen til butikkene, denne gangen for å bytte det de fikk til jul, men som de ikke ville ha. Håkon Alexander Leknes (19) og Christer Emil Håvik (20) var på Platekompaniet på Torgallmenningen for å bytte.

- Ja, vi har byttet i dag. Jeg har byttet en genser som var for liten, jeg har også byttet en CD som jeg hadde fra før, forteller Leknes til ibergen.no.

- Jeg har byttet en bok i en annen bok, ellers fikk jeg akkurat det jeg ønsket meg, supplerer en fornøyd Håvik.

Ut med ismaskin
Våre svenske naboer har i en ny undersøkelse kåret de mest ubrukelige julegavene. Fikk du et Fondue-sett eller en ismaskin under treet i år er det bare å fortvile. Det er nemlig ting som ifølge undersøkelsen ikke blir brukt, skriver nettstedet N24.se.

Det er konsumentguiden Pricerunner som har undersøkt hvor prisriktig en vare er for husstandene, sammenlignet med hvor mange ganger husstanden bruker varen.

Elektrisk jul
- Vi har valgt ut 38 produkter, med bakgrunn i blant annet hva som er benevnt som årets produkter og de mest vanlige julegavene, sier Victor Dahlborg, markedssjef hos Pricerunner, til nettstedet.

Her er listen:

1. Fondue-set (1,2 ganger i bruk årlig)
2. Ismaskin (6)
3. Fotspa (7)

Og her er de fem julepresangene de får mest nytte av:

1. Mobiltelefon (624 ganger i bruk årlig)
2. Flat-tv (584)
3. Elektrisk tannbørste (534)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.