Gå til sidens hovedinnhold

Disse omkom på Hardangervidda

Politiet har offentliggjort navnene på de to skottene som omkom under fjellturen på Hardangervidda.

Det var Peter Robert Wilson (18) og James Ross (50) som omkom etter en skitur på Hardangervidda i helgen, melder Odda politisteasjon i en pressemelding.

48-åringen som overlevde skidramaet var far til 18-åringen.

De omkomne vil rutinemessig bli obdusert før de blir brakt hjem til Skottland.

Ifølge en pressemelding fra Helse Bergen er tilstanden til den 48 år gamle skotten stabil. Han har frostskader og får behandling for skadene ved medisinsk avdeling på Haukeland universitetssykehus.

Elitesoldaten tok med seg sønnen (18) og en god kamerat (50) på skitur på Hardangervidda. Der ble de overrasket av dårlig vær.

Det dårlige været på høyfjellet denne helgen var en avgjørende faktor for det tragiske utfallet, ifølge lensmann Øyvind Rosseland ved Odda politistasjon. - Både uhell med skiutstyr og bekledning og overnattingsutstyr har også vært avgjørende for utfallet av hendelsen, sier Rosseland ifølge pressemeldingen.

En Røde Kors-patrulje på vei fra Eidfjord til Finse med utstyr kom tilfeldigvis over de tre personene sørøst for Hardangerjøkulen. Da hadde de satt seg i le bak en stein. 18-åringen og 50-åringen var allerede døde da de ble funnet, mens 48-åringen var sterkt nedkjølt.

De to døde ble søndag kveld hentet ut av fjellet og fraktet ned til Gades institutt i Bergen for obduksjon.

NTB melder at Bergen Turlag advarte de tre skottene før turen. Turlaget hadde kansellert et helgekurs for vante fjellfolk på grunn av dårlige værvarsler.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene