RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse reddet Lykke (2)

Sist oppdatert:
Kun iført pysj og støvler ble to år gamle Lykke Linea Jørgensen funnet på en parkeringsplass i Lier natt til torsdag.

Den bortkomne og kalde jenta ble funnet av avisbudet Joseph Shorvin Kulass, som fort ringte politiet. Heldigvis hadde Bjarte Jørgensen og Heidi C. Næs Bakken merket datterens støvler med navn og nummer, så politiet straks kunne ringe de sovende foreldrene.

- Da mannen min tok telefonen trodde han først det var en spøk. Men da han gikk inn soverommet hvor hun skulle ha ligget, skjønte vi at hun var borte. Det var helt forferdelig, men vi var også lettet over at hun var i god behold hos politiet, sier Heidi C. Næs Bakken.

Oppdaget av avisbud
Den lille jenta var kun ikledd en sølvfarget pysj og rosa støvler da Kulass oppdaget henne. Han trodde først han så syner da han kjørte forbi jenta.

- Han trodde først han drømte. Det var også veldig mørkt og vanskelig å se. Da han så nøyere etter, skjønte han at det var et lite barn. Hun gråt og var helt alene, sier kusinen hans, Selva Varaphan, som oversetter for Kulass.

Sjokkert over synet, gikk han straks ut av bilen og ga henne jakken sin, så hun kunne varme seg. På grunn av språkproblemer ringte han først kusinen sin som igjen ringte politiet. Deretter ventet han sammen med jenta til politiet kom.

Takknemlig
- Joseph ble nok mer redd enn den lille jenta. Han har kjørt den ruten i nesten to år, men aldri sett noe lignende, sier Varaphan.

Torsdag morgen sendte moren dem en sms om hvor takknemlig hun var for hjelpen.

- Det er en plikt å hjelpe når man finner et hjelpeløst barn, mener Varaphan og Kulass.

Lette etter pus
Lykke fortalte politiet at hun var ute for å lete etter pus.

- Hun har tre kosepuser, men ingen ordentlige. Hun må ha sett en ut av vinduet, og bestemt seg for følge etter. Det er ikke godt å si, sier hun.

- Jeg sjekket at døren var låst kvelden før og hun når ikke opp til dørlåsen, så jeg skjønner ikke hvordan hun kom seg ut. Hun har antageligvis stått på en søppelpose i nærheten av døra for å rekke opp, sier moren.

Nå virker Lykke uberørt av hele hendelsen.

- Det var nok mer dramatisk for oss enn for henne, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere