RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse rynkekremene virker

Sist oppdatert:
For 34.333 kroner literen kan du kjøpe en helt ubrukelig rynkekrem. De som virkelig virker, finner du på billighyllen i butikken.

(iBergen.no) Forbrukerrapporten har foretatt en test av sju hudkremer som reklamerer med å ha en rynkereduserende effekt. Testen avslørte at det er ingen sammenheng mellom pris og kvalitet.

For det viser seg at dyrest er dårligst. Se hele testen her.

Billig er best
Helt til topps i testen gikk Olay Regenerist, som selges i de fleste dagligvarebutikkene. Kremen, som har en literpris på 2596 kroner, reduserer 14 prosent av rynker og fine linjer, viste Forbrukerrapportens måling.

Testpersonene ble bedt om å påføre halve ansiktet med en av testkremene, og halve ansiktet med en vanlig fuktighetskrem. Før den tre måneder lange testperioden startet, ble alle personene avbildet og fikk målt rynkene i ansiktet. Etter tre måneder viste en ny måling at tre kremer faktisk virker.

For også Lancôme Rénergie og Roc Retin-OX+ fikk god uttelling på testene. Kremene kunne vise til henholdsvis 10 og 13 prosent reduksjon i rynker.

Behagelig, men ubrukelig
Testtaper og pengesluker La Prairie, til 34.333 kroner literen, ga begredelige én prosents rynkereduksjon.

- En kan lure på hva La Prairie putter i kremene sine som gjør at de kan tillate seg å ta 1600 og 1100 kroner for henholdsvis natt- og dagkrem, men noe vidundermiddel for å redusere rynker er det i hvert fall ikke, skriver Forbrukerrapporten i sin vurdering av testens dyreste krem.

Imidlertid mente testpersonene at La Prairie skilte seg ut fra de andre med sin svært behagelige konsistens.

Samtidig viser undersøkelsen at testpersonene ikke selv klarte å vurdere effekten etter tre måneders bruk. For mens mange mente huden var blitt glattere, viste målingen av rynkedybden det motsatte.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere