*Nettavisen* Nyheter.

Disse stuntene er vanvittige!

LUFTIG: Thomas Remvik Aasen gjør ting på sykkel som man ikke trodde kunne gå an. Foto: KOXX.FR

Thomas Remvik Aasen gjør ting på sykkel du aldri trodde var mulig.

23.02.08 10:03

(iOslo.no) Thomas Remvik Aasen er langt fra beskjeden. Det trenger han heller ikke å være når han er i verdenstoppen i en av verdens mest spektakulære idretter.

Hørt om ham?

Det er det ikke så mange andre som har heller, for Remvik Aasen er stjerne i en sportsgren som er så godt som ukjent i Norge.

Han er en av verdens beste i Biketrial. Tidligere i februar besøkte han Oslo, og resultatet er en ti minutter lang video fra vintertunge Oslogater.

- Det sporten handler om er å ta sykkelen og komme seg over absolutt alt uten å ta ned føttene. Det er en svært krevende fysisk og psykisk idrett, sier Remvik Aasen til IOslo.no.

Remvik Aasen bor i Bergen, og er en av pionerene i denne sporten. Han har glidd over til pedalkraft fra mototrial, og har syklet de siste seks årene.

- Det er en voksende sport som ennå ikke har kommet så langt i Norge. (Artikkelen fortsetter under vinduet)

HTML EMBED

- Blant de beste i verden
I fjor ble det avholdt Norgesmesterskap i Biketrial. Det endte med at Remvik Aasen vant.

- Jeg har ingen å sykle med, og jeg har lite å sykle på. Jeg vant Norgesmesterskapet, men det er ingen som har satset så mye som jeg, og som er like gode som jeg i Norge. Og jeg er en av de beste i verden, sier han.

- Du er ikke beskjeden?

- Nei, jeg må jo bare si det som det er. Jeg er den eneste som blir sponset i Norge, og jeg blir invitert verden rundt for å sykle, sier han.

Videoen som er lagt ut på YouTube ble tatt i Oslo for rundt en uke siden i vintertunge Oslo. Snart dukker han opp på TV3s «Snutter» med sitt talent. Det håper han hjelper sporten å få litt fotfeste i Norge.

HTML EMBED

- Trenger spesialutstyr
Selv om det heter Biketrial har sykkelen lite å gjøre med tradisjonelle sykler. Først og fremst skal de ha svært gode, hydrauliske bremser. Deretter senkes sykkelen, og alt overflødig tas av. Ingen gir, ikke sete, men mye moro.

- Når du tråkker ned på en vanlig sykkel skjer det ikke så mye. De syklene vi bruker har ingen dødgang, så energien overføres med en gang. Det betyr også at en vanlig sykkel ville brukket baknavet om jeg hadde tråkket ned som jeg gjør med disse syklene, sier Remvik Aasen.

Sykkelen er slimmet ned til fattige ti kilo, ikke stort mer enn hva Thor Hushovd og hans kollegaer har mellom beina. Den er langt mer solid, men krever også mer av rytteren.

- Det er jo en risiko man tar, og det er en risky sport. Jeg har hatt to-tre håndleddsbrudd, men har ellers vært ganske heldig. Noen kutt og litt blod her og der, men ikke noe alvorlig. Dette er en veldig psykisk og fysisk sport, og du trener trener hele kroppen og får høyt utviklet balanse. Derfor er det også sjeldnere at vi blir skadet, for vi vet hvordan vi skal falle, sier han.

- Ikke billig
For aspirerende trialsyklister er det viktig å vite at du må ha utstyret i orden.

- Dette er en sport med en ganske dyr inngangsbillett. En nybegynnersykkel som ikke er farlig for rytteren ligger på rundt 7000 kroner. Legger du deg under det, er det fare for at du ikke får skikkelige bremser, sier han.

Men har du først ordnet deg med hjul er treningen fullstendig gratis.

- Det som er bra med denne sporten er at man kan gå ut og sykle på hva som helst, du kan sykle på en benk, på en bil, en stein eller en trestokk. Men det aller beste er en stor haug steiner. I England er det dessuten blitt veldig populært å sykle i gatene, og å hoppe på rekkkverkene, sier Remvik Aasen.

TRA, som han kalles, dukker opp på TV3-programmet «Snutter» 29. februar. Da kan du se mer av triksene hans.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.