Djupedal vil ulikhetene til livs

Foto: Ingvild Jensen

Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) vil innføre tiltak som skal hindre enkelte samfunnsgrupper i å komme skjevt ut i utdanningssystemet.

31.01.06 13:05

Regjeringen vil fremme en stortingsmelding til høsten med tiltak som kan hjelpe de gruppene som faller gjennom i utdanningssystemet. Dette opplyses i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

– Målet er at de senere skal ha en reell mulighet til å få jobb og delta i livslang læring. I tillegg vet vi at fullført utdanning også innebærer bedre helse og større mulighet til å delta i samfunnet, sier Øystein Djupedal i en kommentar.

Hver femte ungdom forlater utdanningssystemet uten å ha kvalifisert seg for et yrke eller videre studier. Djupedal ser alvorlig på at ulikheten ser ut til systematisk å ramme enkelte grupper, og at ulikheten i stor grad blir overført fra generasjon til generasjon.

Det er større sannsynlighet for at elever med lavt utdannede foreldre, samt minoritetsspråklige elever, ikke får en utdanning som kvalifiserer for jobb eller videre utdanning, enn elever fra andre sosiale grupper. Dette ønsker regjeringen å gjøre noe med, opplyses det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.