RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for 12 overgrep

Sist oppdatert:
En 41-åring er dømt til fire års fengsel for overgrep mot 12 mindreårige gutter i Møre og Romsdal. Fem av ofrene får oppreisning.

- Jeg registrerer at stadsadvokatens påstand om tre års fengsel er skjerpet med ett år, og vi er ikke helt enige i det, sier mannens forsvarer, advokat Per Kjetil Stautland, til TV 2 Nettavisen.

Startet for 15 år siden
Da overgrepssaken startet i tingretten 21. oktober, besluttet retten å lukke dørene. De viste til privatlivets fred og at tiltalen mot 41-åringen gjelder alvorlige seksuelle overgrep.

Mannen er dømt for overgrep mot 12 mindreårige gutter i flere småbygder i Møre og Romsdal. Overgrepene skal ha startet for 15 år siden, og skal ha pågått helt fram til i fjor. Politiet fikk først kjennskap til saken 9. januar 2003, da en mor til en av guttene henvendte seg til kommunelegen med sine mistanker.

Det var blant annet som trener for et lokalt fotballag mannen skal ha forgrepet seg på guttene.

Fradømt trener-rett
"Sakens betydelige omfang illustreres ved å vise til at den har rammet 12 gutter i barne- og ungdomsårene, og at det for de fleste av de fornærmedes vedkommende er tale om gjentatte overgrep - i noen tilfeller daglig - over lang tid", heter det dommen.

De alvorligste overgrepene skal ha skjedd mot en gutt fra han var ti år gammel.

Nordfjord tingrett fradømmer mannen for alltid retten til å inneha stilling som trener, oppmann eller andre verv tilknyttet smågutt- og guttelag i fotball.

"Tiltalte har ved det straffbare handlinger han har begått utvilsomt vist seg uskikket til å inneha slike verv. Allmenne hensyn tilsier at han fradømmes retten til å ha slike verv i fremstiden, heter det i dommen.

365.000 i oppreisning
41-åringens forsvarer mener domfelte ikke har fått nok honnør for at han har tilstått.

- Han har overhodet ikke ytret en setning som ikke er i tråd med det fornærmede eller politiet har anført i saken, sier advokaten.

Stautland opplyser at de ennå ikke har tatt stilling til en anke.

- Men om så skjer, vil dette bli en straffeutmålingsanke fordi tiltalte har erkjent de faktiske forhold, sier advokaten.

I tillegg til dommen på fire års fengsel, er mannen også dømt til å betale til sammen 365.000 kroner i oppreisning til fem av ofrene i saken.

To av ofrene ble tilkjent 125.000 kroner hver i oppreisning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere