RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for biljard-drap

Sist oppdatert:
Mannen ble dratt med inn på biljardrommet på Arts Cafe i Oslo. En 21-åring ble torsdag dømt til 11 års fengsel for drapet.

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): 30. april i fjor ble offeret (31) tatt med inn på et rom på utestedet Arts Cafe i Oslo i 02-tida etter en krangel i baren.

21-åringen kom inn i rommet sammen med flere andre da det det oppsto høylytt diskusjon og krangel.

- Skyt, skyt, skal kameraten ha ropt, hvorpå 21-åringen avfyrte to skudd mot magen til mannen med en pistol.

Den skadde 31-åringen maktet å holde igjen gjerningsmannen til flere kom til. Han døde noen dager senere av skuddskadene.

21-åringen ble i Oslo tingrett torsdag dømt for forsettlig drap. I tillegg til 11 års fengsel må 21-åringen også betale 80.000 kroner til hver av drapsofferets foreldre.

- Jeg anker. Dette er helt feil!, sa 21-åringen etter at dommen var opplest.

Basketak
Bakgrunnen for drapet var krangel i baren på utestedet mellom den drapstiltalte og en annen mann, samt den fornærmede.Bakgrunnen var ifølge 21-åringen episode tidligere da fornærmede og andre skal ha forsøkt å rane fra ham mobiltelefonen hans.

De gikk inn på biljardrommet sammen med offeret. Den drapstiltalte trakk opp våpenet fordi han ifølge sin egen forklaring var livredd, og følte seg truet.

I basketaket som oppsto forsøkte en av de tilstedeværende å riste våpenet fra ham. Et skudd gikk i veggen. De to andre gikk av i magen på 31-åringen på kloss hold. Mannen forsøkte å hjelpe til med å frariste 21-åringen våpenet.

Det endte med at han selv ble drept.

21-åring var ruset på rohypnol, kokain og alkohol da skytingen fant sted.

Retten mente at det ikke forelå skjerpende omstendigheter da drapet fant sted, men påpekte at det var en svært alvorlig handling å ta med seg skytevåpen inn på et utested. Retten understreket i dommen at tiltalte måtte ha tenkt seg at det i verste fall kunen føre til at noen ble drept.

- Uaktsomt drap
Den tiltalte 21-åringen har ifølge hans forsvarer Trygve Staff erkjent de faktiske forholdene i saken. Staff er ikke fornøyd med utfallet av dommen for sin klient.

- Etter min oppfatning var dette en streng og uriktig dom. Domfelte har erkjent straffskyld for uaktsomt drap, og forklart at våpenet gikk av ved et uhell, sier Staff.

Han viser til at retten blant annet påpeker at 21-åringen hadde kontroll på våpenet da skuddene gikk av.

- Jeg fårstår ikek hvordan retten kan mene at han, en knert på 50 kilo med to arabere på 80 kilo i armen, kunne ha kontroll. Det har også vist seg at våpenet hadde flere funksjonsfeil, sier Staff.

21-åringen skaffet seg våpen etter å ha blitt truet av gjengmedlemmer i forbindelse med tidligere konflikt. Han har selv forklart at gikk med våpenet på seg fordi han var redd.

Frifunnet
Den drapstiltaltes jevngamle kamerat var tiltalt i samme sak, men retten frifant ham på alle punkter.

Kameraten skal ha ropt «skyt, skyt» inne på biljardrommet før skytingen, ifølge tiltaltes forklaring.

Men retten fant det ikke bevist at han faktisk sa «skyt».

- Det var gledelig å se at retten har kommet til den riktige konklusjonen og frifunnet ham. Han skulle aldri vært tiltalt i saken, sier Staff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere