RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for hallik-virksomhet

Sist oppdatert:
En 34 år gammel estisk mann er i Bergen tingrett dømt for organisert hallikvirksomhet. Dommen er den siste i rekken etter en større opprulling av en prostitusjonsliga i Bergen.

Mannen ble dømt på alle punkter, noe som er en stor seier for påtalemyndigheten. Retten har ikke trodd på noen punkter av esterens forsvar. Aktors påstand på ett år og seks måneders fengsel ble også etterfulgt. I tillegg må mannen betale 100.000 kroner av utbyttet fra hallikvirksomheten til Staten. Politiet anslår at prostitusjonsligaens tre halliker hadde en avkastning på 1,6 millioner kroner.

- Dette er en gal dom. Utifra bevisene som ble lagt fram, så er det helt feil å dømme min klient, sier forsvarer Øystein Lillevik til ibergen.no.

- Private samtaler
Han mener telefonsamtalene som ble avlyttet ikke er tilstrekkelig bevis for å dømme 34-åringen. Selv om samtalene som pågikk var svært avslørende, mener Lillevik det likevel ikke er mulig å si konkret hva esteren skal ha gjort i denne saken.

- Dommen er grunnløs, basert på disse telefonssamtalene som er private samtaler. Også vitneforklaringene i retten, som talte til fordel for min klient, er blitt sett helt bort ifra. Det er rett og slett en dom gitt på for dårlige bevis, mener Lillevik.

Han jobber nå med å få tak i en oversetter, så han kan få snakket med sin klient. Esteren sitter i Bergen fengsel. Der har han vært siden han ble utlevert til Norge i juni. Med fratrekk av 207 varetektsdager, blir han sittende i ett år til.

18.000 telefonsamtaler
Det var i januar i år at politiet i Bergen rullet opp en omfattende prostitusjonsvirksomhet som foregikk fra forskjellige leiligheter i Bergen. Ligaen var styrt av estlendere. Ifølge ligaens egne dagbøker, hadde de prostituerte betjent 1698 kunder i Bergen.

Markedsføringen var hovedsaklig annonser med bilder av halvnakne kvinner. Ved å ringe telefonnummeret i annonsen, møtte man en telefonoperatør som organiserte møtet mellom kunden og den prostituerte. I løpet av en periode på tre måneder ble det ifølge poltiet foretatt 18.000 samtaler til og fra de seks telefonene. Flere av disse samtalene ble overvåket av politiet.

Nektet skyld
Utfra disse samtalene, kom det fram avslørende bevis som gjorde at politiet kunne pågripe og tiltale fem personer.

Fire av dem er allerede dømt etter å ha tilstått. 34-åringen, som i dag ble dømt for organisert prostitusjonsvirksomhet, er den eneste som har nektet all skyld. Han har av andre blitt pekt ut som en av hovedmennene i ligaen, og bakmannen som organiserte driften fra Estland. Blant annet ble hans bankkonto i DnB brukt til å overføre penger fra de prostituerte til hjemlandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere