RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for hundeplageri

Kvinnen som eide disse hundene er nå fradømt retten til å ha dyr i fem år.

(iOslo.no) Hun er premiert for sine hunder, men fikk ingen belønning i Borgarting lagmannsrett. Tvert imot konkluderer de med at synet som møtte inspektørene i kvinnens leilighet var så graverende at hun nå har mistet retten til å ha dyr i fem år, i tillegg til hun måte betale 10.000 kroner i saksomkostninger og bøter.

Syke hunder
Mattilsynet avdekket det de mener er grove overtredelser av dyrevernloven over et langt tidsrom da de gikk til inspeksjon i leiligheten. Ifølge dommen hadde kvinnen 16 hunder i leiligheten.

De fleste hadde øyebetennelse, to hadde ørebetennelse og et valpekull var tilgriset med avføring i pelsen etter fødselen. Den domfelte kvinnen nektet for at hundene var syke da de ble tatt med til undersøkelser, men dommerne konkluderer med at hun brøt loven da hun ikke tok de med til veterinær.

Kvinnen fikk pålegg av Mattilsynet om å bedre forholdene, men ga blaffen.

Anket saken
Nå har hun mistet retten til å ha alle typer dyr - også hunder, de neste fem årene. Kvinnen har vært aktiv i avl og på hundeutstillinger, men nå får hun ikke lov til å eie, bruke, handle og stelle dyr.

Etter det iOslo.no får opplyst anket kvinnen avgjørelsen på stedet til Høyesterett.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere