RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for Kjetil-vold

Foto: Jørgen Berge (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
De tre guttene som banket opp funksjonshemmede Kjetil Rusvik på Holmlia har fått mellom fire og fem års fengsel, og må betale millioner i erstatning.

Torsdag ettermiddag ble de tre tiltalte guttene på 18 og 20 år dømt for grov vold mot funksjonshemmede Kjetil Rusvik (32). Voldsepisoden skjedde på og utenfor bussen på Holmlia 7. januar i år. Alle de tre dømte vil vurdere å anke dommen.

Oslo tingrett har dømt to av de tre til fire år og seks måneders fengsel. Den tredje domfelte fikk fire år og ni måneders fengsel. Retten mener at volden var særdeles grov og hensynsløs fordi de var tre personer som gikk løs på Rusvik, fordi det skjedde på offentlig sted, og fordi mishandlingen varte over lengre tid.

Aktor krevde henholdsvis seks og seks og et halvt års fengsel for de tre guttene, men retten fant ikke støtte i rettspraksis for en så streng dom. Påtalemyndighetene vurderer å anke dommen.

Rusvik ble brutalt slått og sparket av de tre gjerningsmennene. Fra før hadde han en hjerneskade etter en trafikkulykke. Volden førte blant annet til at Rusvik ble lam i bena og mistet talen.

Den brutale volden ble filmet av bussens overvåkingskamera, og de to av de tiltalte har delvis innrømmet at de gjennomførte volden mot Rusvik. Den tredje nektet straffskyld. Han fikk også strengest straff.

- De tok ikke livet av ham, men de tok livet fra ham. Det tilsier en streng straffereaksjon, sa aktor Johan Øverberg i sin prosedyre for litt over en uke siden.

De tre domfelte er i tillegg dømt til å betale til sammen tre millioner kroner i erstatning til Rusvik. Bistandsadvokat Jan Gunnar Ness krevde opprinnelig at guttene skal betale fem millioner kroner i erstatning til Kjetil Rusvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere