RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stringer (SCANPIX)

Dømt for Munch-ranet

Sist oppdatert:
Bjørn Hoen (41) er dømt for medvirkning til Munch-ranet - for tredje gang.

Hoen er i Borgarting lagmannsrett dømt til to år og seks måneders fengsel for medvirkning til ranet av bildene «Skrik» og «Madonna» i 2004, melder NTB.

Det er tredje gangen denne saken blir behandlet i langmannsretten. Alle gangene har juryen funnet 41-åringen skyldig etter tiltalen.

Aktor la ned påstand om åtte og et halvt års fengsel. Ved forrige rettsrunde var påstanden ti års fengsel.

Hoen skal ifølge politiet ha vært sentral i planleggingen av Munch-ranet da maleriene ble revet av veggen i Munch-museet av maskerte og væpnede menn. Hoen hevder selv at han bare formidlet ransbilen.

41-åringen ble først dømt i både Oslo tingrett og i lagmannsretten. Han anket til Høyesterett fordi han mente det var begått saksbehandlingsfeil. Det fikk han medhold i, og saken måtte på nytt behandles i lagmannsretten. Der var juryen og dommerne uenige, og derfor kom saken tilbake til Høyesterett, som altså sendte saken tilbake til lagmannsretten igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere