RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for rødsprit-brann

Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Sand tingrett dømte mandag en 24-åring for å ha helt rødsprit og tent på Karl Frode Isaksen. Mannen må sone 3 års fengsel.

- Nå dør alle sammen. Nå dør jeg, forklarte hovedvitnet til Sand tingrett. Det edru kronvitnet fra den fatale nyttårsfesten i Lillesand i fjor ble trodd av retten sammen med en rekke andre vitner.

Den kvinnelige sjåføren på festen forklarte i detalj hvordan 24-åringen helte rødsprit nedover ryggen på Isaksen. Hun fryktet eksplosjon da hun så 24-åringen finne frem en one-lighter.

Sorenskriver Kari Johanne Bjørnøy konkluderte mandag med at 24-åringen på nyttårsfesten i fjor helte rundt 0,7 liter rødsprit over Karl Frode Isaken. Så tente han på, med vilje.

24-åringen må også betale 190.000 kroner i erstatning og oppreisning. Retten legger til grunn at Isaksen har fått alvorlige psykiske og fysiske men.

Isaksen vil senere komme tilbake med erstatningskrav for langvarig uførhet.

Dommen er knusende for 24-åringen, som i retten hevdet at han helte litt, og at antennelsen skjedde ved et uhell, trolig med et stearinlys, forårsaket av Isaksen selv.

Ifølge dommen helte 24-åringen rødsprit over hodet og overkroppen. Etter at Isaksen reagerte, fulgte gjerningsmannen etter og fortsatte sprutingen, før han fant frem en lighter og tente på.

«Han sto umiddelbart i lys lue. Flammene sto ut fra hele overkroppen og hodet til Isaksen.» skriver retten.

Med 2. og 3. grads forbrenninger over store deler av kroppen ble Isaksen sendt til Haukeland sykehus. Der lå han åtte døgn i respirator.

Retten legger til grunn at tiltaltes dårlige forhold til fornærmede, som har barn med 24-åringens søster, kombinert med beruselse, var den utløsende faktor for handlingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere