RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for serievoldtekt

Sist oppdatert:
I 2001 og 2002 voldtok mannen flere utenlandske prostituerte og forsøkte å drepe en av kvinnene. Nå har han endelig fått dommen.

(iOslo.no) Mannen er dømt for to voldtekter, to voldtektsforsøk og et drapsforsøk og ran av utenlandske prostituerte i 2001 og 2002. Først fem år etter den første voldtekten skjedde er dommen endelig rettskraftig, etter at Høyesterett nektet å ankebehandle saken.

Kom sent på sporet
Først da kvinnene var i kontakt med politiet i forbindelse med utlendingssaker, fortalte de om overgrepene de skal ha blitt utsatt for.

Gjennom fotokonfrontasjon pekte de ut 34-åringen som den som hadde voldtatt flere av dem.

Avslørt av DNA
Mannen, som er 37 år gammel, soner nå en dom for voldtekt og drapsforsøk av en norsk kvinne på Holmlia i 1998.

I tillegg er mannen nå dømt til 12 års forvaring, med en minstetid på fem år, for ytterligere ett drapsforsøk, to voldtekter, ett voldtektsforsøk og ran av prostituerte.

Drapsforsøket og voldtekten han står tiltalt for torsdag, stammer fra 1998 da han skal ha angrepet en kvinne på Holmlia og klemt henne rundt halsen. Kvinnen spilte besvimt og død, og ble deretter voldtatt av 37-åringen.

Påtalemyndigheten har tiltalt 37-åringen for drapsforsøk i tillegg til voldtekten fordi de tror mannen hadde drept kvinnen om hun ikke hadde spilt død.

Voldtekten i 1998 ble oppklart etter at 34-åringen i oktober i fjor ble pågrepet i forbindelse med at politiet hadde fått treff på et fingeravtrykk som koblet mannen til et drapsforsøk i Oslo i april samme år.

Dette fordi 34-åringen lot seg frivillig DNA-teste. DNA'et fra mannen stemte over ens med DNA som ble funnet etter voldtekten i 1998.

På grunn av drapsforsøket og voldtekten og drapsforsøket på Holmlia, utvidet politiet etterforskningen mot mannen.

Dratt til utlandet
Siktelsespunktene for trusler og frihetsberøvelse stammer fra 2001.

Da dro 37-åringen hjem til to kvinner hvor han skal ha truet den ene kvinnen og samtidig hindret den andre kvinnen fra å forlate leiligheten.

Flere av de østeuropeiske kvinnene mannen er dømt for å ha voldtatt, forlot landet etter hendelsene.

Mannen, som kommer fra Marokko, har vært i Norge siden tidlig på 90-tallet.

Han er dømt til å betale erstatning og oppreisning på mer enn 300.000 kroner.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere