RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for trusler ingen husker

Eks-kona husket ikke at 44-åringen truet henne. - Men det ville ikke overraske meg, sa hun i retten.

Nå må han sone 36 dager i fengsel for trusler og legemsfornærmelse mot sin tidligere ektefelle.

Kranglet om barna
Truslene som ingen husker, skjedde ni dager etter at de tidligere paret hadde hatt en krangel om deres felles tvillingdøtre. Mannen hadde reist ens ærend til Bergen for å gjennomføre skilsmissen. Samtidig skulle han ha samvær med døtrene.

Men tiden sammen med døtrene ble preget av at de fortalte om uutholdelige forhold hjemme. Mannen ble da rasende og gikk tilbake til eksen, hvor den påfølgende krangelen endte med at han ga henne en kilevink.

Husket ikke
14. april kontaktet kvinnen politiet og anmeldte sin eks-mann for voldstrusler. Hun fortalte at 44-åringen dagen i forveien ringte henne og uttalte at han angret på at han ikke hadde slått henne til døde. Men da kvinnen vitnet under rettssaken mot eksen forrige onsdag, husket hun ingenting av samtalen.

- Men det ville ikke overraske meg om han kom med slike trusler, sa kvinnen.

Da aktor Trond Eide spurte om det stemte at hun hadde anmeldt forholdet, bekreftet hun dette og at opplysningen hun ga i anmeldelsen var riktige, selv om hun ikke kunne huske telefonsamtalen i dag.

Avslørt av kona
Selv benektet 44-åringen at han hadde truet henne. Men hans nåværende kone fortalte at hun hadde overhørt samtalen og husket noe som kunne minne om det hans eks-kone hevdet. Med den store usikkerheten rundt forholdet, valgte retten å endre tiltalen mot 44-åringen, slik at han ble dømt for plagsom atferd istedet.

44-åringen er tidligere straffedømt, blant annet for vold. Rullebladet var en medvirkende årsak til at han nå må sone bak murene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere