Gå til sidens hovedinnhold

DNB med nok et kjemperesultat

DNB fortsetter 2021-oppturen og leverer et resultat på 6,4 milliarder kroner i andre kvartal. Det er opp 548 millioner kroner fra første kvartal.

Banken viser til gjenåpningen av samfunnet og solid likviditet i de fleste husstander som årsaker til det sterke resultatet.

I en pressemelding skriver de at de opplever resultatvekst på alle driftsområder.

– Selv om vi ikke har lagt pandemien fullstendig bak oss ennå, har en følelse av optimisme definitivt kommet tilbake til norske bedrifter og hushold. Vi ser vekst i alle deler av banken, og jeg kan ikke huske et kvartal der det har vært mer kundeaktivitet i alle tjenestene vi tilbyr, sier administrerende direktør Kjerstin Braathen.

I løpet av kvartalet har DNB hatt en vekst i inntjeningen på lån på 1,4 prosent og 2,7 prosent i henholdsvis privatkundemarkedet og forretningsmarkedet.

Selskapet skriver at de er i en sterk posisjon til å kunne betale ut utbytte til aksjeeiere, og at de er blitt autorisert av generalforsamlingen til å utbetale 9 kroner per aksje for 2020.

I løpet av kvartalet fikk DNB godkjent oppkjøpet av Sbanken fra Finansdepartementet, men de venter fortsatt på godkjenning fra Konkurransetilsynet.

(©NTB)