RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB NOR blir med på leken

Sist oppdatert:
Banken har nå åpnet egen filial i det virtuelle nettsamfunnet SecondLife.

SecondLife har eksistert siden 2003, men fikk sin opptur via media i slutten av 2006. Per dags dato har SecondLife om lag 6 millioner medlemmer, i store deler av verden. Nå har DnB NOR åpnet filial i verdenen.

Vil påvirke utviklingen
- Vi er veldig fornøyd med besøket. Det har vært over all forventning. Vi har jo ingen mulighet til å sjekke hvem som kommer på besøk, men "folk" (avatarene) har stilt spørsmål både om SecondLife og bankrelaterte ting, sier prosjektleder Espen Sparre-Enger.

Foruten et velkomstområde er øyriket utviklet med et konferansesenter, kundesenter, en kopi av marmorhallen fra det gamle DnC-hovedkontoret, et e-læringssenter, rekreasjonsområde og Nobels Fredssenter. Informasjonssenteret for banktjenester retter seg inn mot aldersgruppen 18-35 år, og reklamefilmene som for tiden annonseres på TV, kino og internett, vises nå også i SL.

– Det er viktig for oss å være til stede på de møteplasser hvor denne utviklingen skjer. Dette for å være orientert, om mulig å påvirke og påskynde utviklingen, samt være beredt når ny teknologi overtar, sier Sparre-Enger.

Rekrutterer nyansatte
– DnB NOR har tro på at det vil utvikle seg en ny generasjon internett og ser på dette som en ny og viktig markedsføringskanal. Foruten å være til stede med generell informasjon ønsker vi å benytte den virtuelle møteplassen blant annet til å organisere seminarer for spesielle brukergrupper, rekruttere nyansatte og drive e-læring, sier Sparre-Enger.

Sparre-Enger mener det er viktig for banken å være til stede i SL fremfor å se på fra utsiden.

NRK er på vei
Tidligere i år bestemte også NRK seg for å ta del i det virtuelle nettsamfunnet. I februar ble det meldt at de skulle være på plass i løpet av våren.


- Vi forsøker å gå litt andre veier enn konkurrentene, og skal kjøpe land i Second Life. I teorien er dette kjøp av fast eiendom, så det må gjennom både juridisk og eiendomsavdelingen på huset, så det tar litt tid, men i løpet av våren håper vi å være til stede med en del av tilbudet vårt, sier Bjarne Andre Myklebust, nett-og utviklingssjef i NRK til Computerworld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere