RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Do-tur gav 10.000 kroner i bot

Foto: Redningsskøyta "Harald V"
Sist oppdatert:
Kapteinen på lasteskipet «Fritind» satt på do da skipet gikk på grunn. Nå er han og styrmannen idømt bøter på opptil 10.000 kroner.

Da den polske kapteinen gikk for å gjøre sitt fornødne, ble den latviske styrmannen stående alene tilbake på bro. Kort tid senere gikk skipet på grunn ved Fitjar, og var én meter fra å kutte hovedstrømkabelen til bygda.

Kapteinen og styrmannen er nå ilagt hver sin bot på 10.000 og 8000 kroner etter grunnstøtingen 25. januar i år. Begge nekter å godta bøtene, og saken havner derfor i Sunnhordland tingrett, skriver Bergens Tidende.

Styrmannen fikk sparken av rederiet Kopervik Shipping etter grunnstøtingen. Kapteinen får derimot rederiets fulle støtte.

- Jeg skjønner ikke hvorfor han blir bøtelagt. Han hadde farleibevis, og de må jo tro ham når han sier han måtte på potta en tur, sier styreformann Arne Skeie i Kopervik Shipping til Bergens Tidende.

Det er losplikt i leia skipet seilte da det gikk på grunn. Men dersom kapteinen har farleibevis, kan det gis dispensasjon, forutsatt at navigatøren står på bro og holder utkikk samtidig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere