*Nettavisen* Nyheter.

Dobbelt datomerking av påleggsskiver

dagligvarebutikk matkjede

I flere butikker i Meny-kjeden er det solgt kjøttpålegg som har to holdbarhetsdatoer. Produsenten skylder på feilmerking av varene.

04.09.03 13:05

Ved flere Meny-butikker er det solgt påleggsskiver av krydret svinefilet med to forskjellige holdbarhetsdatoer, skriver Forbrukerrapporten.

I en butikk på Hasle i Sandefjord sto det på den nyeste lappen, som er klistret oppå den gamle, at holdbarhetsdatoen for pålegget er 28. september 2003. På den gamle lappen under er holdbarhetsdatoen 2. mai 2002.

Den skandaliserte Meny-kjeden har kjempet hardt for å gjenvinne sitt rykte, etter at det i fjor ble avslørt om at det ble solgt gammelt kjøtt utgått på dato, skriver Forbrukerrapporten.

Dermed reagerte ledelsen lynraskt etter henvendelse fra Forbrukerrapporten tirsdag.

- Vi har allerede vært i kontakt med leverandøren for å få en forklaring, og vi vil ha et møte med dem til uka. I løpet av dagen blir dessuten pålegget fjernet fra våre butikker, sa informasjonskonsulent Øydis Castberg til Forbrukerrapporten.

Bjerke spekemat & delikatesse, som har produsert pålegget, sier dobbeltmerkingen skyldes datafeil på datosystemet.

- Vi fikk ny vekt, og da oppsto det en feil. 200 kilo "Hawaifilet" ble merket med feil holdbarhetsdato. Da dette ble oppdaget av oss, ga jeg beskjed til mine ansatte om at pålegget skulle pakkes på nytt. Men uten at jeg har visst det, har mine ansatte tydeligvis bare påført nye merkelapper oppå de gamle, sier daglig leder Dag Bjerke til Forbrukerrapporten.

- Det er helt og holdent vår feil, og en tabben er svært uheldig for bedriften, sier Bjerke til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.