RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dobbelt så mange menn som kvinner vil stemmme Frp

Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Frp-leder Siv Jensen vil ta grep for å lokke kvinnelige velgere til partiet.

Fremskrittspartiet går mest fram av partiene og får en oppslutning på 16,9 prosent på en meningsmåling Norfakta har utført for Klassekampen og Nationen. Framgangen er på 2,2 prosentpoeng. Høyre går 1,9 prosentpoeng fram og Ap 1,6.

Men Fremskrittspartiets framgang kommer med en bismak. Året har vært turbulent for partiet med sexskandaler og et dårlig kommunevalg. Mens partiet for ett år siden nærmet seg lik oppslutning fra menn og kvinner, er det nå dobbelt så mange menn som kvinner som sier de vil stemme Frp.

Frp-leder Siv Jensen sier hun akter å ta grep.

- Kvinnelige velgere utgjør halvparten av innbyggerne og halvparten av velgerne, så dette tar jeg på største alvor, sier hun ifølge Nationen.

Hun vil ikke spekulere i hvorfor kvinnelige velgere har vendt partiet ryggen, men sier hun vil komme til bunns i spørsmålet.

På Norfaktas måling er det Ap som får størst oppslutning med 33 prosent, Høyre får 28,7, Frp får som nevnt 16,9, Sp får 5,3, Venstre og KrF får begge 4,8, SV får 3,5 mens Rødt får 2,0 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere