Død person funnet i sjøen

Politi, brannvesen og ambulanse rykket søndag morgen ut til Kollevåg, der en mann ble funnet død i sjøen. – Vi fant ham i fjæren da vi skulle spise frokost i dag, sier naboer til BA.

Politi, brannvesen og ambulanse rykket søndag morgen ut til Kollevåg, der en mann ble funnet død i sjøen. – Vi fant ham i fjæren da vi skulle spise frokost i dag, sier naboer til BA. Foto: Andreas Slettevoll (Bergensavisen)

Politi, brannvesen og ambulanse rykket søndag morgen ut til Kollevåg, der en mann ble funnet død i sjøen. – Vi fant ham i fjæren da vi skulle spise frokost i dag, sier naboer til BA.

13.04.14 12:56

(Bergensavisen): Kollevåg er et strand- og friluftsområde på Askøy utenfor Bergen.

– Vi er anmodet om å assistere politiet etter funn av en person i sjøen, sa vaktkommandør ved 110-sentralen i Hordaland, Jan Henning Fossedal, til BA klokken 1005.

– Ambulanse, vi og politiet er på vei, la han til.

FRYKTET FLERE VAR DØDE

Hordaland politidistrikts operasjonssentral opplyser at personen ble funnet død i sjøen klokken 1002 søndag.

Redningsdykkere ble sendt til stedet.

Han ble funnet i nærheten av en båt. Man visste ikke han hadde vært alene, og ville følgelig søke i sjøen etter flere personer.

Klokken 1035 meldte politiet at en mann er tatt opp av sjøen. Han ble erklært død.

Politiet er sikre på identiteten til den døde.

– Pårørende er varslet, opplyser politiet.

NABOER FANT HAM

– Vi fant en mann i 50-årene rekende i fjæren klokken 1000. Han er her med familien sin hver eneste helg; kone, barn og barnebarn, sier en nabo i Kollevåg, som foretrekker å være anonym.

– Mest sannsynlig har han fått trøbbel med motoren da han skulle inn med båten i går kveld. Han må ha jobbet med propellen, og så har han ramlet på sjøen. Propellen den var nemlig ødelagt. Det var jeg som var ute og hentet båten hans, sier naboen til BA.

Politiet sier til BA at båten til mannen ble funnet drivende i vågen. De tror det hele har vært en ulykke.

– Vi jobber med kartlegging av omstendighetene omkring ulykken, sier innsatsleder på stedet, Kjetil Øyri, til BA.

Han bekrefter at det var naboene som har varslet.

– Vi har tatt vitneavhør på stedet, sier Øyri.

- Trolig ikke noe kriminelt

Politiet tror en ulykke ligger bak funnet av mannen som ble funnet omkommet i sjøen ved Kollevågen på Askøy i Hordaland søndag formiddag.

– Så langt er det ingen ting som tyder på at det ligger noe kriminelt bak dette, men at mannen døde som følge av en ulykke, sier operasjonsleder Erik Hole i Hordaland politidistrikt til NTB.

Mannen, som er i begynnelsen av 50-årene, har tilknytning til en hytte i friluftsområdet og politiet ser funnet i sammenheng med en fritidsbåt mannen disponerte.

Politiet i Bergen fikk melding om funnet klokka 10.02. En halv time senere var mannen hentet opp på land. Han ble erklært død på stedet.

En times tid senere kunne politiet opplyse at mannen var identifisert og at hans pårørende var varslet.

Etterforskerne arbeidet søndag ettermiddag med å avklare hendelsesforløpet. (©NTB)

Saken oppdateres.

Les flere artikler fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.