*Nettavisen* Nyheter.

Døde på usikret sted

Gutten (16) som ble drept av en løpsk bil i helgen, beveget seg på et usikret område.

15.08.06 11:19

- De var på feil sted til feil tid. Det var et område der det ikke skulle ha vært folk, sier president Roar Forgaard i Norges Bilsportforbund til Rogalands Avis.

Han forteller at guttene var i bevegelse fra punkt A til B da de ble truffet.

Norges Bilsportforbund etterforsker ulykken parallelt med politiet, med sikte på å øke sikkerheten ytterligere foran kommende racerbilløp.

- Vil bli sjekket nærmere
Bilen som kom ut av kontroll og kjørte ned og drepte en 16 år gammel gutt på Nærbø motorfestival søndag ble undersøkt i går. Men politiet i Rogaland sier det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken.

- Det ble ikke funnet noen åpenbare feil, men ting skal undersøkes nærmere, sier Ernst Rossabø, leder for felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt, til TV 2 Nettavisen tirsdag.

- Gjelder det da særlig bremsene på bilen?

- Ja, bremsene og hele systemet. Det har jo blitt uttalt at bremsene sviktet, så det må vi se nærmere på.

Politiet har ikke gjort noen andre funn i forbindelse med ulykken, men har innhentet en del dokumentasjon fra stevneansvarlige for å finne ut hvilke personer som er aktuelle å avhøre.

Avhørene er i planleggingsfasen, og vil foregå i tiden fremover. Rossabø sier at saken kommer til å ta tid.

Første dødsulykke i Norge
Den omkomne og hans 17-årige kamerat ble truffet av en deltakerbil som skjente gjennom tønnene med betong, som fungerte som sperringer på Motorfestivalen i Rogaland.

En slik tragisk ulykke har aldri tidligere skjedd i forbindelse med billøp i Norge. 16-åringen døde etter kort tid på stedet, mens kameratens tilstand er stabil, med lettere skader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag