*Nettavisen* Nyheter.

Døden nær etter voldtekt

Kvinnen var forsvarsløs. Den 27 år gamle mannen ødela kvinnens kropp og psyke.

18.09.08 20:46

(iOslo.no) Borgarting lagmannsrett har behandlet ankesaken der en 27 år gammel forretningsmann opprinnelig ble dømt til seks års fengsel av Oslo tingrett for en svært grov voldtekt. Lagmannsretten dømte også mannen til seks års fengsel.

Voldtekten skjedde fredag 16. november 2007 mellom 06.00 og 11.00 i Oslo. 27-åringen voldtok kvinnen som var svært full og ute av stand til å motesette seg handlingen.

Ifølge dommen ble kvinnen påført livstruende skader i underlivet som en følge av voldtekten.

Tiltalte har utvist en hensynsløs atferd overfor en hjelpeløs kvinne og hvor hun ved overgrepet ble påført livstruende skader. Skadevirkningene er store og omfattende, og overgrepet har fått alvorlige konsekvenser for hele hennes livssituasjon og livsutfoldelse. Det er i dag umulig å forutsi omfanget av varig men, men fornærmede må under enhver omstendighet leve med fysiske og psykiske følger av overgrepet i lang tid, heter det i dommen.

I den forrige dommen fra tingretten påpekes det at voldtektsmannen ikke foretok seg noe, verken for å bistå kvinnen eller informere noen om hennes tilstand.

Tiltalte synes å mangle ansvarsfølelse og empati, heter det i begrunnelsen. Voldtektsmannen forklarte også i politiavhøret at kvinnen ønsket denne typen samleie, noe retten fant straffeskjerpende.

Utfallet kunne ha blitt fatalt om ikke fornærmedes venninne hadde fått tilkalt hjelp etter overgrepet, slår retten fast.

I tillegg til seks års fengsel må mannen betale 202.726 i erstatning for økonomisk tap og 250.000 kroner i erstatning for ikke-økonomisk tap.

Les flere saker på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.