Dødslek endte med tragedie

Foto: (Scanpix)

En 18 år gammel mann fra Oslo ble lørdag kveld påkjørt og drept i Askim. Dødsulykken skjedde da mannen la seg i veibanen med et kaninlignende kostyme mens to venner filmet opptrinnet med videokamera.

26.04.04 14:49

Pårørende er i sjokk og politiet vantro etterhvert som detaljene rundt dødsulykken i Askim lørdag kveld blir avdekket.

Ifølge operasjonsleder Knut Jahr ved Follo politidistrikt var den omkomne, en 18 år gammel mann fra Oslo, på hjemtur fra Sverige med kolleger fra et Oslo-firma, en 28 år gammel kvinne og en 24 år gammel mann.

Utkledd i kostymer og med et videokamera synes de tre å ha vært ute ute i et spøkefullt ærend som brått utartet til en livsfarlig lek og en tragisk dødsulykke. Det er ikke mistanke om at de tre var ruset.

La seg i veibanen
- 18-åringen har gått ut i veibanen og lagt seg på langs midt i veien mens han ble filmet. Det kom en bil som klarte å styre unna. Så la mannen seg på tvers. Kort tid etter blir han påkjørt og drept, forklarer Jahr.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 21.45 lørdag kveld. De tre kollegene hadde vært i Sverige og var på vei tilbake til Oslo. De svingte av fra E18 og stoppet i Sekkelstenkrysset mellom Askim og Slitu i Østfold for å ta en pause.

Jobbet med underholdning
- Vi vet ikke hva slags stunt dette er, sier operasjonsleder Knut Jahr, som opplyser at de tre jobber i et Oslo-firma som driver med underholdning for barn og unge.

Ulykkeskvelden var de på vei hjem fra et oppdrag i Sverige for dette firmaet. Jahr sier politiet ikke kan utelukke at de tre var inspirert av stunt-underholdning som "Jackass" på TV og kino.

- Ulykken bør tale for seg selv, men vi vil selvsagt advare ungdom mot slike stunt, sier Jahr til TV 2 Nettavisen.

Ikke avhørt
De to kollegene av avdøde ble ikke tatt med til avhør i natt. Ifølge politiet var de i sjokk og ikke i stand til å la seg avhøre. De ble tatt hånd om av familie og kolleger etter ulykken. Politiet har tatt beslag i videofilmen. Sjåføren som kjørte på 18-åringen ble rutinemessig tatt med til blodprøve, men det foreligger ikke mistanke om promille. Vedkommende var i sjokk og fikk tilbud om profesjonell hjelp fra helsepersonell. Politiet har også snakket med sjåføren i bilen som klarte å svinge unna 18-åringen.

- Når saken er ferdig etterforsket, må påtalemyndigheten ta stilling til eventuelle reaksjoner overfor de involverte, sier Jahr til TV 2 Nettavisen. Hvorvidt 18-åringens to kolleger kan lastes for å ha unnlatt å gripe inn og stanse dødsleken blir det sentrale spørsmålet i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.