*Nettavisen* Nyheter.

Dødsran kan bli henlagt

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

Politiet famler i blinde i Lone-saken. – Frustrerende, sier etterforskningsleder Rune Tveit.

(iBergen.no) : Natt til lørdag 4. november ble en 77 år gammel mann ranet og utsatt for grov vold i en campingvogn på Lone Camping i Arna. 77-åringen døde etter ranet, men dødsfallet var ifølge obduksjonsrapporten ikke en konsekvens av volden han var utsatt for.

Campingvognen var på det nærmeste rasert. Mannen var kjent for å skryte av at han hadde mye penger, og var tapet rundt føttene da han ble funnet. Alt dette gjør at politiet regner med 77-åringen ble utsatt for et ran.

- Står i stampe
Etterforskningen av saken har så langt ikke brakt politiet i nærheten av en oppklaring på saken.

– Situasjonen har ikke endret seg siden før jul. Vi har ingen konkrete opplysninger, bare løse tråder. Det har kommet inn noen tips, men ingen som har ført til noe spesielt, sier etterforskningsleder Rune Tveit ved Arna og Åsane politistasjon til iBergen.no.

– Saken står med andre ord helt i stampe?

– Der sa du det. Vi jobber og følger opp en del ting, men det har ikke vært noen utvikling, sier Tveit.

– Er det aktuelt å henlegge hele Lone-saken?

– Det er litt for tidlig å si. Vi gjør en fortløpende vurdering, men vi kan ikke gi opp helt ennå, sier Tveit.

Frafaller siktelser
6. desember ble to personer pågrepet og siktet for ranet. Begge to ble imidlertid løslatt etter kort tid, da det viste seg at de neppe har noe med ranet å gjøre.

– De to er for så vidt fortsatt siktet, men siktelsene vil bli frafalt, sier etterforskningsleder Rune Tveit ved Arna og Åsane politistasjon til iBergen.no.

Ifølge politiinspektør Svein Erik Krogvold vil det først skje når saken får sin påtalemessige avslutning, enten ved at saken blir oppklart eller besluttet henlagt.

– Bakgrunnen for at de to ble siktet, er at de skal ha forsøkt å verve en tredjeperson til et ran av en person som hadde mye penger. Etterforskningen har vist at det var en annen person det var snakk om. Selv om de ikke er helt uskyldsrene, er mistanken mot dem i Lone-saken mer eller mindre helt borte. Det er kun et spørsmål om tid før vi frafaller siktelsen mot dem, sier Krogvold til iBergen.no.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.