*Nettavisen* Nyheter.

Dødssyk flyttet seks ganger

Den 84-årige kreftsyke mannen ble flyttet mellom fire sykehus i dagene før han døde. Hans siste reise var 18 mil i ambulanse.

Det er Sandefjords Blad som forteller den rystende historien fra Sykehus-Norge.

I januar i år ble Eidi Heinckens 84 år gamle far innlagt med lungebetennelse på Sykehuset i Vestfold (SiV) i Tønsberg. Bare fem dager senere ble han flyttet til sykehusets avdeling i Sandefjord, der behandlingen fortsatte. Men to dager senere fikk familien beskjed om at 84-åringen var blitt dårligere, og måtte fraktes til sykehuset i Larvik.

Klokken halv fire samme natt ble han enda dårligere – og på nytt lagt i ambulanse for å kjøres til Skien i ambulanse fordi dette sykehuset har pustemaskin.

Tre dager fikk Eidi Heinckens far hvile i Skien før han på nytt ble lagt i ambulanse for en ny tur, denne gang 180 kilometer lang.

- Da jeg fortalte ham at han skulle tilbake til Tønsberg sa han «å, skal jeg ut å kjøre varebil igjen?» forteller datteren til lokalavisen.

Tirsdag 1. februar kom den kreftsyke 84-åringen tilbake til sykehuset i Tønsberg. Dagen etter døde han.

Eidi Heincken og hennes mann Herbert understreker at de ikke har noe negativt å si om sykehusenes ansatte, det er systemet de kritiserer, og de forteller historien i håp om at andre døssyke og pårørende skal slippe å oppleve det samme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.