*Nettavisen* Nyheter.

Dødsulykke i Kvitfjell

Foto: Kvitfjell.no (Kvitfjell)

18-åring omkom i skibakken.

17.02.10 15:23

En ung mann har omkommet i en ulykke i skianlegget i Kvitfjell, melder NRK.

Døde umiddelbart

- En 18 år gammel danske skal ha kjørt ut av løypa og kommet i klem i et vaieropplegg som støtter opp et sikkerhetsgjerde i bakken, sier operasjonsleder Jørgen Berg ved Gudbrandsdal politidistrikt til Nettavisen.

Ifølge Berg skal dansken ha fått skader i hode og halsregionen - og døde ganske umiddelbart. Det er beskjeden politiet har fått fra en lege som raskt kom til stedet.

18-åringen kjørte alene. Det var ingen vitner til ulykken, som skjedde på det såkalte Wintherhogget i OL-løypa på Kvitfjells østside, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 12.40.

Får krisehjelp

Det var en skipatrulje som fant gutten. Kort tid etter kom en lege til stedet, men vedkommende kunne ikke redde 18-åringen.

Den danske gutten var en del av et større reisefølge som tilbringer uken i Kvitfjell.

De andre ungdommene er svært preget av ulykken og er nå samlet på GudbrandsGard Hotell. De blir ifølge politiet tatt vare på av helsevesenet og gitt krisehjelp.

- Et kriseteam fra Ringebu kommune er varslet og de har dratt ut med deler av kriseteamet som skal ivareta og hjelpe de som er igjen, fire kamerater i 20-årene, opplyser lensmann i Ringebu, Jan Erik Rundsveen, til Nettavisen.

Det jobbes nå også med å varsle guttens foreldre i Danmark.

- Det er iverksatt varsling gjennom det offisielle systemet, men etter det jeg har fått beskjed om så skal kameratene varslet om dødsfallet, sier Rundsveen.

- Personlig feil
Lensmannen forteller at de ikke har funnet noen feil ved skianlegget.

- Første befaring en politimann har gjort på stedet, tilsier at han ikke har funnet noen klare feil i anlegget. Dette er en ekstremt bratt bakke, og gjør du en personlig feil kan det få følger. Så trolig er det en personlig feil som er årsaken til ulykken, sier Rundsveen.

Flere ulykker

Dette er den andre ulykken på Kvitfjell på kort tid.

Mandag ble en 15 år gammel dansk jente fløyet til Ullevål universitetssykehus - hardt skadd.

Nettavisen får opplyst at Kvitfjell aplinanlegg holder åpent onsdag ettermiddag.

Anlegget ligger i Fåvåang i Ringebu kommune, og består av 18 løyper og sju heiser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.