*Nettavisen* Nyheter.

Dødsulykke på E6 – gravemaskinfører siktet for uaktsomhet

Mann i 20-årene omkom.

EIDSVOLL (NTB): En mann i 20-årene fra Romerike omkom da han kolliderte med en gravemaskin på E6 i Eidsvoll kommune i Akershus. Gravemaskinføreren er siktet for uaktsomhet, og førerkortet er beslaglagt.

Personbilen kom kjørende og traff gravemaskinen bakfra, ifølge politiet.

– Gravemaskinførerens førerkort er rutinemessig beslaglagt, og dermed er han siktet for uaktsomhet. Det er foreløpig ingenting som tyder på at mannen var påvirket av rus eller i en annen tilstand som gjorde ham uskikket til å kjøre, opplyser konstituert lensmann i Eidsvoll og Hurdal, Espen Sandvold, til NTB.

Politiet fikk melding om ulykken, som skjedde i nordgående løp på E6 på Morskogen i Eidsvoll, klokken 6.40 mandag morgen. Det ble iverksatt førstehjelp da nødetatene kom til stedet kort tid etter ulykken, men mannen ble etter en snau time erklært død på stedet.

Statens vegvesens ulykkesgruppe bisto politiet med tekniske undersøkelser på stedet. Føreren av gravemaskinen, også han i 20-årene, kom fysisk uskadd fra ulykken. Han satt mandag formiddag i avhør hos politiet.

– Vi vil nå få klarhet i hvorvidt gravemaskinen hadde lov å kjøre på E6 og avhøre eventuelle vitner som har sett personbilen og gravemaskinen i forkant av ulykken, sier Sandvold. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.