Gå til sidens hovedinnhold

Dokument: Politiet i Oslo har ikke kapasitet til å etterforske gjengkriminelle

Politiet opprettet en spesialgruppe som skulle gå etter sentrale personer i Oslos kriminelle gjenger, men arbeidet har ikke ønsket effekt, skriver VG.

Nå slår gruppen alarm i et hemmelig politidokument VG har fått tilgang til. Spesialgruppen, som har navnet «SPIF» evaluerer arbeidet de siste månedene slik:

«Samtlige deltakere i SPIF opplever at arbeidet med å ramme de angitte gjengmiljøene i dag ikke har ønsket effekt. Dette opplever gruppen på bakgrunn av at det ikke er etterforskningskapasitet til å følge opp forslagene gruppen lager.»

I fjor høst fikk Oslo-politiet 30 millioner ekstra i statsbudsjettet for å rydde opp i den negative utviklingen på Holmlia og Søndre Nordstrand.

Det hemmeligstemplede dokumentet er datert 1. november og adressert til ledergruppen i Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt. SPIF står for Samordnet prioritert innsats FEE. Gruppen består ifølge VG av erfarne politiadvokater og etterforskere.

Oppgaven har blant annet vært å finne innganger til å starte etterforskninger mot sentrale gjengkriminelle. I dokumentet fastslås det at Oslo-politiet famler i blinde – de har rett og slett ikke oversikt. Også informantarbeidet skal være rammet.

Leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE), politiinspektør Grete Lien Metlid, ønsker ikke å kommentere detaljene i dokumentet.

– Det er ingen avsløring at vi utfordres på etterforskningskapasitet, både lokalt på de geografiske driftsenhetene og sentralt ved FEE. Det har vi vært åpne og tydelige på i lang tid, sier Metlid til VG.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken