*Nettavisen* Nyheter.

Dokument-søppel til Fylkeslegen

Foto: Mari Bangstad (Nettavisen)

Bydel Gamle Oslo vil be Fylkeslegen vurdere lisensen til en fysioterapeut i Oslo etter at en mengde pasientdokumenter ble funnet i en container.

- Vi har i første rekke bedt om en skriftlig redegjørelse fra fysioterapeuten om hva som har skjedd. Deretter vil vi utforme en rapport som vi sender videre til Fylkeslegen, sier fungerende bydelsdirektør i Gamle Oslo, Lasse Østmark, til Nettavisen.

Det var lørdag i romjulen at en tilfeldig forbipasserende fant mellom 500 og 600 dokumenter med personopplysninger i en container i byen. Pasienter Nettavisen har snakket med, er sjokkert over at dokumentene er behandlet på denne måten.

Må ha lisens
Alle privatpraktiserende fysioterapeuter må ha en avtale med det offentlige for å drive sin virksomhet. I denne saken er det Bydel Gamle Oslo som har et ansvar ifølge kommunehelsetjenesteloven, ifølge Østmark.

- Vi vil se på hvordan dette forholdet stiller seg med tanke på hvilken avtale vedkommende fysioterapeut har med oss, og deretter sende saken videre til Fylkeslegen, sier Østmark.

Fysioterapeuten selv sier til Nettavisen at dette skyldtes en glipp i forbindelse med makulering av dokumentene.

-Tar kontakt
Assisterende fylkeslege i Oslo, Ketil Kongelstad, sier til Nettavisen at han nå vil ta kontakt med bydelen for å sikre at de får innsyn i saken.

-Dette vil vi vurdere utifra journalforskriften. Vi må finne ut, dersom dette er riktig, om en enkeltperson er å kritisere eller en institusjon, sier Kongelstad.

Hva kan bli konsekvensen?

-Vi kan nøye oss med å definere at dette er et brudd på forskriften og legge til grunn at det ikke kommer til å skje igjen. Vi kan også sende saken over til Statens helsetilsyn, som eventuelt kan gi en administrativ forføyning, for eksempel en skriftlig advarsel, sier han.

Nå avventer Fylkeslegen rapporten fra bydelen før de tar noen beslutning i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag