Gå til sidens hovedinnhold

Dom i Jemtland-saken: 18 års fengsel

Dømt til 18 års fengsel. Ektemannen anker.

Mandag falt dommen i Hedmarken tingrett mot Svein Rishovd Jemtland etter drapet på Janne Jemtland 29. desember i fjor.

Ektemannen er dømt til 18 års fengsel for drapet, melder NRK.

Dommen er i tråd med aktors påstand.

Ektemannen dømmes videre til å betale erstatning på 400.000 kroner til sin eldste sønn og det samme, 400.000 kroner, til sin yngste sønn. Videre fradømmes han retten til å arve sin kone, går det fram av dommen.

Anker

Ektemannen anker dommen, melder NTB.

Tingrettsdommer Trond Christoffersen leste selve domsslutningen først, før han gikk over til å gå igjennom premissene og hvilke vurderinger retten har gjort rundt straffens lengde.

- Fremstår som en ren henrettelse

- Drapshandlingen fremstår som en ren henrettelse, ved et velrettet skudd rett i panna. Jemtland framstår som en kald og kalkulerende drapsmann, sa tingrettsdommeren.

– Det foreligger ingen formildende omstendigheter i denne saken, derimot er det en rekke straffeskjerpende forhold, leste han videre.

Dommen er i tråd med påstanden fra aktor, som ville ha ektemannen bak murene i 18 år. Selv ba ektemannen og hans advokat om frifinnelse.

Festet ikke lit til forklaring

Janne Jemtland (36) døde natt til 29. desember etter å ha blitt skutt i pannen fra på kloss hold. Ektemannen hevder hun truet ham med våpen, og at det gikk av da han forsøkte å få det ut av hånden hans. Retten har ikke festet lit til denne forklaringen og kommet til at det var ektemannen som holdt i pistolen og skjøt sin kone.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året