RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Nettavisen

Dommer henges ut som pedo i mail

Sist oppdatert:
Er utestengt fra all idrett, men dukker likevel opp som fotballdommer. Nå advarer også Norges Idrettsforbund mot mannen.

En 36 år gammel mann henges nå ut som pedofil i en e-post som sendes rundt i idrettsmiljøet i Akershus.

Bakgrunnen er at mannen ble utestengt fra all norsk idrett for fem år siden, etter flere trusler og bruk av falske identiteter.

Likevel dukker han opp på ulike idrettsarenaer. For to uker siden dømte 36-åringen en fotballkamp for et jentelag i Asker i Akershus.

- Fotballpedofil
Men under fotballkampen ble politiet tilkalt, og han ble bortvist fra stedet. En oppmann fikk nemlig mistanke om at noe var galt, fordi han dagen før hadde mottatt e-posten der det ble advart mot en pedofil mann som tilbyr seg å dømme fotballkamper.

«En alvorlig bekymringsmelding på morgenen her. Den velkjente fotballpedofilen her på Østlandet er i full sving igjen», står det i e-posten som Nettavisen har fått tilgang til.

I e-posten er mannen identifisert med navn og bilde.

Oppmannen som slo alarm under kampen i Asker, har også sendt ut en e-post til deler av fotballmiljøet i Akershus, der han forteller om hendelsen:

«Godt at vi fikk oppholdt han! Tatt bilde!!! Dette bør meldes Kretsen, samt følges opp!! Barna våre må beskyttes mot slike!!!!», står det i e-posten.

- Han oppdaget at det var den samme personen, sendte meg en mms med bilde av ham og jeg bekreftet med en gang at det var han. Jeg sa at han måtte ringe politiet umiddelbart, og det gjorde han, forteller fotballtreneren som skrev den første e-posten, til Nettavisen.

Før helgen gikk også Norges Idrettsforbund ut og advarte mot mannen, i et brev som de har sendt ut til alle idrettskretser i landet. Også i dette brevet er mannen identifisert.

- Sånne må henges ut
36-åringen er kjent i fotballmiljøet på Østlandet, men han har klart å fortsette som både dommer og trener fordi han har operert under de ulike identitetene.

Han tar selv kontakt med idrettslag, og tilbyr seg å være dommer eller trener. Det var dette som også hadde vært tilfelle for kampen i Asker for to uker siden.

- Sånne folk må henges ut, sier fotballtreneren.

- Hvilke betenkeligheter har du med å henge ham ut som pedofil med navn og bilde?

- Jeg har ikke sendt ut noen bilder, bare til mine nærmeste kontakter i klubben, for å beskytte klubben. Jeg skrev spesifikt at det ikke måtte sendes videre, sier treneren.

Han synes likevel det er bra at folk får vite hvem mannen er.

- At de sender det videre får stå for deres regning, men når de likevel har gjort det må jeg innrømme at jeg synes det er greit. Men det er min personlige mening. Er det noen som er en trussel for ungene, velger jeg heller å mene det enn å risikere at noe skal skje, sier han.

Han mener mannen, om det ikke blir advart mot ham, bare kan «gå under jorda noen måneder» for så å dukke opp igjen å tilby sine tjenester til klubber som sårt trenger en dommer eller ny trener.

Frikjent for overgrep
Ifølge Budstikka har mannen tidligere vært under etterforskning for seksuelle overgrep mot en gutt i Oslo, men han ble frikjent for dette i Borgarting lagmannsrett. Han ble imidlertid dømt til å betale gutten en erstatning på 30.000 kroner.

Mannen er ifølge avisen dessuten dømt flere ganger, for blant annet drapstrusler, trakassering, ærekrenkelser og skadeverk.

Han har vært dommer i flere år, i flere idrettsgrener, og har operert under fem identiteter. Han skal også ha truet en tillitsvalgt, og det var alt dette som førte til at domsutvalget i Norges idrettsforbund besluttet å stenge ham ute fra norsk idrett i fem år.

Han har brukt forskjellige e-postadresser, postadresser og mobilnumre innenfor norsk idrett, ifølge idrettsforbundet.

- Dersom denne personen søker seg til idrettslaget, må laget umiddelbart ta kontakt med idrettskretsen, står det i brevet som de har sendt ut til alle landets idrettskretser.

- Drapstrusler
- Hva tenker du om at mannen kan dukke opp som trener når han er utestengt fra idretten?

- Jeg synes det er helt vilt at ungene ikke er mer beskyttet, sier treneren som slo alarm.

Mannen skal også, ifølge ham, ha drapstruet en oppmann på sms etter kampen for to uker siden. Dette er nå politianmeldt.

- Sms-ene hadde et rimelig grovt innhold. Det virker ikke som en veldig stabil person som du vil ha rundt ungene, sier han.

Han forteller at klubben nå har skjerpet sikkerheten på deres treningsanlegg.

Treneren får støtte fra en tidligere lagleder for en fotballklubb i Bærum.

- Han opptrer veldig truende i forhold til de som har plaget ham, enten ved å angi han eller anmelde ham. De går han etter med en gang. Han opptrer i alle fall veldig truende på sms. Jeg har sett sms-er som han har sendt, og det er ikke sms jeg har lyst til å få, sier han.

- Vi er ikke beskyttet
Den tidligere laglederen synes saken er svært alvorlig.

- For oss vanlige dødelige, som er verken jurister eller journalister, er det ganske heavy stoff. Det som er så ufattelig, og merkelig, er at ingen klarer å plassere noe på ham, sier han.

Han mener mannen er mer beskyttet enn dem som nå reagerer og slår alarm.

- Denne karene, som opptrer både truende og sjenerende på alle vis, han beskyttes jo av systemet. Men hvis vi prøver å gjøre noe, er vi ikke beskyttet, sier han.

- Men er det riktig å henge ham ut som pedofil siden han ikke er dømt for noen overgrep?

- Måten han opptrer på og handlingsmønsteret hans tilsier på de aller fleste måter at han oppsøker miljøer med unge gutter. Det er helt på det rene at det er hovedfokuset hans, og han opptrer på måter som ikke er forenlig med en idrettsleder, selv om det ikke viser at han er pedofil. Det er en ekstremt fin balanse, sier han.

Han forteller at han selv har snakket med mannen flere ganger, og at det var han som første gang så igjen mannen for tre uker siden.

- Han dømte en kamp sønnen min skulle spille, men sønnen min var syk så vi gikk for å se på kampen. Da jeg kom dit så jeg at det var han som dømte, og både min kone og jeg ble helt kalde når vi så det. Jeg gikk bare rundt og sa fra til lagledere og trenere, sier han.

Politiet: - Spesielt at han dukker opp
Politiet bekrefter overfor Nettavisen at de kjenner til mannen.

- Jeg kan bekrefte at det er den sammen mannen som dukket opp i Asker, som tidligere har vært under etterforskning for overgrep i Oslo, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politidistrikt til Nettavisen.

Brubakk sier de vet hvem han er, og at de har historikken på vedkommende.

- Men vi har ikke fått noen overgrepsmeldinger på ham, og han har ikke begått noe straffbart her, påpeker han.

Han forteller at de flere ganger har fått telefonoppringninger om mannen.

- Det er veldig spesielt at han dukker opp som han gjør. Han har hatt forskjellige identiteter og forskjellige navn, sier Brubakk.

Den 36 år gamle mannen har ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere