*Nettavisen* Nyheter.

Dommer måtte stanse strømtjuv

Strømleverandøren fikk ikke komme inn til strømtyven for å stenge strømmen. Da måtte retten ta affære.

Bergenseren skyldte 20.000 kroner i ubetalte strømregninger til BKK, men nektet å åpne døren da representanter fra strømleverandøren sto på trappen med knipetangen i hånden. Strømmåleren var kun tilgjengelig inne fra mannens bolig, noe som gjorde BKK hjelpeløse overfor strømtyven. Samtidig tikket måleren avgårde.

Tok saken til retten
Eneste muligheten BKK hadde for å unngå å bli ribbet, var å få retten til å vedta en midlertidig forføyning, der selskapet ville få adgang til kundens bolig og klippet de nødvendige ledninger.

Da partene møttes i Bergen tingrett 6. oktober, innrømmet strømkunden at han med vilje ikke hadde betalt strømregningene siden september 2005. Selv om han dagen før rettssaken tilbød seg å betale deler av strømregningen, fant ikke retten at den saksøkte mannens betalingsvilje hadde forbedret seg.

Det gjorde ikke saken bedre at BKK også i fjor høst måtte be retten om tillatelse til å ta seg inn i mannens bolig og kutte strømmen.

- Vil ikke betale i framtiden
«Ut fra saksøktes betalingshistorikk i forhold til saksøker, foreligger etter rettens syn en betydelig risiko for at saksøkte ikke vil komme til å betale det løpende forbruket framover.» skriver dommeren i kjennelsen som falt 11. oktober.

Dermed ble veien lagt åpen for BKK å ta seg inn i strømtjuvens hus, med det forbehold at selskapet må vente til en varmere årstid. I tillegg fikk mannen nok en regning å betale, da han også måtte dekke saksomkostningene på 8150 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag