RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dommere advarer mot statsbudsjettet

Sist oppdatert:
Køene av rettssaker vil øke dersom ikke domstolene får mer penger enn foreslått i statsbudsjettet, mener Dommerforeningen.

Når politi og påtalemyndighet får større pengesekk, vil de kunne ta unna saker raskere. Dermed blir køene inn i rettssalene lengre, advarer Den norske Dommerforening.

I forslaget til statsbudsjett for neste år er riktig nok Domstoladministrasjonen gitt en styrking av budsjettet på 80 millioner kroner, men disse midlene vil i praksis gå til prosjekter som er i gang, påpeker foreningen.

Dette betyr at domstolene ikke vil ha kapasitet til å møte den økningen i antall saker som vil følge av at politiet og påtalemyndigheten styrkes.

– Vi er bekymret over at ventetiden for behandling av saker i domstolene vil øke. Dette fører til store menneskelige belastninger. Dommerforeningen mener dette strider mot de idealer vi har for rettsstaten, sier leder Bjørn Solbakken i en pressemelding tirsdag.

34 millioner kroner er det som trengs i ekstrabevillinger på Domstoladministrasjonens budsjett for å sikre en forsvarlig behandlingstid i domstolene, mener foreningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere