*Nettavisen* Nyheter.

Dømt etter taktekker-svindel

En 36 år gammel ufaglært taktekker er dømt til fengselstraff for grovt bedrageri og underslag.

29.03.05 10:13

Mannen lurte en eldre Tønsberg-kvinne til å betale et forskudd på 200.000 kroner i 2003 for å legge om taket hennes. Jobben var unødvendig, og arbeidet var så dårlig at det ødela taket, mener retten.

Bedrageriet skjedde i oktober 2003, etter at Tønsberg-kvinnen svarte på en annonse 36-åringen hadde i avisen. Hun hadde en liten lekkasje i tilknytning til beslaget på en takrenne, skriver Tønsbergs Blad.

Etter å ha kikket på taket, og skåret løs takpapp fra et helt annet sted enn der lekkasjen var, fortalte mannen at hele taket måtte legges om. Samme dag skrev de en kontrakt om «full restaurering av huset med ny kledning og isolasjon og vindtett fôringer og nytt vindu og belistning», for en totalsum på 300.000 kroner.

Tingretten mener mannen forledet kvinnen grovt, og at taket ikke måtte byttes i det hele tatt. Enda verre var det at håndverket var fullstendig elendig.

Mens 36-åringen holdt på med arbeidene i eneboligen, ble bekjente av den eldre kvinnen klar over hva som skjedde, og at hun hadde betalt 200.000 kroner i forskudd. De tok svært håndfast tak i saken, og tvang mannen til å levere pengene tilbake.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.