*Nettavisen* Nyheter.

Dømt for å ha skutt og drept Einar Opsahl (35) ved drosjeholdeplassen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

30-åringen anket på stedet.

27.09.12 18:33

Noppadol Wanthaphirom (30) er i Oslo tingrett dømt til 18 års fengsel for drapet på Einar Opsahl (35) på Bislett i fjor sommer.

30-åringen anket dommen på stedet.

Drapet skjedde på en drosjeholdeplass. I det Opsahl antakelig trodde var en pirattaxi, satt medlemmer fra et gjengmiljø. Skytteren kom ut av en annen bil og skjøt Opsahl i hodet, før de to bilene forlot stedet.

I retten har to venner av avdøde sagt de mener det var Noppadol Wanthaphirom som skjøt, men begge har i tidligere fotokonfrontasjoner plukket ut andre personer som mulige gjerningsmenn.

Wanthaphirom nektet først for å ha vært på åstedet da Opsahl ble skutt, men endret senere forklaring.

Tiltalte nektet på den første dagen av rettssaken straffskyld for drapet. Han sier han var et uskyldig vitne på åstedet, men husker lite fordi han var påvirket av kokain, alkohol og valium drapsnatten.

30-åringen ble pågrepet tre dager etter at Opsahl ble drept natt til 18. juni i fjor.

Dommen på 18 års fengsel var i tråd med aktoratets påstand.

Wanthaphirom er thailandsk statsborger og har ikke hatt lovlig opphold i Norge siden 2006. (NTB)

Fakta om Bislett-drapet

* Spillutvikleren og idrettsmannen Einar Opsahl (35) ble skutt i hodet med et håndvåpen utenfor puben Store stå natt til 18. juni i fjor. Han døde senere samme natt.

* En av politiets teorier har vært at Opsahl forstyrret en narkohandel ved å kontakte det han trodde var en pirattaxi.

* Noen dager etter drapet pågrep politiet åtte personer i en leilighet. Flere av dem, også 30 år gamle Noppadol Wanthaphirom som nå er dømt, ble holdt fengslet for oppbevaring av store mengder narkotika.

* 6. juli siktet politiet ham for forsettlig drap.

* Politiet har funnet en blodflekk fra offeret på 30-åringens bukse. Telefondata og vitneforklaringer er også en del av bevisbildet.

* Vitnebeskrivelser blant annet fra Opsahls venner avviker fra 30-åringens utseende den dagen: de beskrev en mann med andre klær og med langt, bakovergredd hår.

* Wanthaphirom har bakgrunn fra Thailand og Laos og er straffedømt elleve ganger siden han kom til Norge. Han har ikke oppholdstillatelse i Norge.

* I retten var han også tiltalt for brudd på våpenloven, samt oppbevaring av 9 kilo hasj, 380 gram kokain og to andre narkotiske stoffer.

* Torsdag dømte Oslo tingrett ham til fengsel i 18 år for drapet på Opsahl. Wanthaphirom anket på stedet.

(Kilder: NTB, Dagbladet, Aftenposten, VG)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.