Dømt for gutte-sex

46-åringen lokket med alkohol, hasj og penger.

19.10.06 09:14

Les også:- Lokket tre gutter til sex

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Onsdag ble mannen dømt til to år og seks måneders fengsel for seksuell omgang med en gutt under 14 år og to under 16 år.

I tillegg ble han dømt til å betale 100.000 kroner i oppreisning til hver av de tre fornærmede.

46-åringen tok betenkningstid på dommen.

Varslet politiet
Mannen har innrømmet å ha hatt kontakt med flere hundre gutter, hvorav flesteparten gikk på ungdomsskolen. Han lokket dem til seg med hasj, alkohol og penger.

Da rettssaken startet, nektet 46-åringen for at han har hatt seksuell omgang med de tre guttene mens de var mindreårige. Dette trodde altså ikke Oslo tingrett på.

Det var etter å ha mottatt flere bekymringsmeldinger fra skoler og barnevernsinstitusjoner, at politiet begynte å etterforske saken mot mannen.

I begynnelsen av 2004 fikk politiet en rekke henvendelser fra forskjellige institusjoner i Oslo vest og i Bærum, meldinger om at det var en rekke guttunger på under 16 år som var blitt med tiltalte hjem.

Spaning
Etter hvert fikk politiet flere detaljer, deriblant at guttene skal ha blitt lokket med mannen hjem. Dette førte til at det ble iverksatt spaning mot 46-åringen.

- Da kunne man konstatere at det var guttunger som ble med ham i bilen, og forsvant inn i den leiligheten han har, fortalte aktor i retten.

I november 2004 ble tiltalte pågrepet. Da hadde politiet allerede avhørt flere av de fornærmede guttene. Noe senere ble det også foretatt en ransaking hjemme i leiligheten hans, der politiet beslagla bilder av poserende barn samt våpenlignede gjenstander.

46-åringen har sittet 28 dager i varetekt, som blir trukket fra i dommen.

- Plaster på såret
Bistandsadvokat til en av de fornærmede, Elisabeth Grøndahl, er fornøyd med dommen.

- Dette er en riktig dom. Min klient har hatt enorme skadevirkninger av det han har opplevd. Oppreisningen på 100.000 kroner er et plaster på såret, sier hun til Nettavisen.

Mannen ble også dømt for ulovlig våpenbesittelse og oppbevaring av bilder av poserende barn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.