*Nettavisen* Nyheter.

Dømt for knivtrusler i sommer

Foto: Kai Stian Solvold

I sommer ble 40-åringen som er siktet for drap og drapsforsøk i Brønnøysund, dømt til 25 dagers ubetinget fengsel for knivtrusler mot eks-samboeren (27).

28.11.05 08:53

For ei uke siden ble 40-åringen utskrevet fra en psykiatrisk avdeling ved Sentralsykehuset i Nordland.

Nå er Brønnøysundmannen siktet for drap på sin ni år yngre bror, og drapsforsøk på eks-kjæresten (27) og en, trolig tilfeldig, 64 år gammel mann.

Knivtrusler
Mannen er tidligere voldsdømt. Sist i juli da han ble dømt for trusler mot kvinnen han nå er siktet for å ha skutt på.

- Jeg var også forsvarer for han i Brønnøysund tingrett i sommer, det gjaldt en sak om knivtrusler mot sin tidligere samboer som han nå er siktet for å ha skutt på, bekrefter advokat Christian Wiik til TV 2 Nettavisen.

Dommen fra i sommer ble verken anket av hans klient eller påtalemyndigheten.

- Har han sonet dommen?

- Det vet jeg ikke. Jeg hadde en samtale med han på onsdag i forbindelse med et møte om fortsatt opprettholdelse av besøksforbudet, men da nevnte han ikke noe om soningen, sier Wiik.

Heller ikke Helgeland politidistrikt har oversikt over om mannen har sonet for dommen.

- Det har vi ikke klart å få på det rene i dag, men det vil vi undersøke i morgen, sier operasjonsleder i Helgeland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Kritisk skadd
40-åringen har ikke latt seg avhøre av politiet i dag, i påvente av at advokat Wiik skal komme til Mosjøen.

- Jeg har hatt to samtaler med han i dag. Den ene hadde jeg klokka 15.45 hvor han ba meg bistå han i saken, og den andre 20.30 da jeg forklarte han at han i morgen vil bli framstilt for fengsling i Alstahaug tingrett, sier Wiik.

Fengslingsmøtet i Mosjøen er klokka 12 på mandag.

- Før dette vil jeg ha en samtale med han. Vi har ikke diskutert saken i det hele tatt så langt. Han var i et forberedende avhør i helgen, men jeg kjenner ikke til hva som ble sagt der, sier Wiik.

- Hvordan reagerer du på at han bare en uke tidligere slapp ut fra psykiatrisk avdeling?

- Det vil jeg ikke si noe om, sier Wiik.

Eks-kjæresten er operert for skuddskader i brystet og ligger på St. Olavs hospital i Trondheim. Tilstanden hennes beskrives fortsatt som kritisk og ustabil.

Helgeland politidistrikt er tilbakeholdne med opplysninger om etterforskningen.

- Vi jobber fortsatt med åstedene og videre med vitneavhør. Alt i lat er det i hvert fall 20 vitner som skal inn til avhør, sier jourhavende jurist Silje Tufto ved Helgeland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Beit av leppa
Ifølge TV2 skal mannen ikke ha hatt tilgang på legale våpen. Hagla som ble brukt skal ha vært stjålet fra foreldrenes hytte uten at dette ble meldt til politiet.

Mannen har i mange år blitt oppfattet som en konstant trussel i lokalmiljøet. Det har blant annet en tidligere kjæreste Rigmor Helen Hansen fått oppleve. Rigmor var for flere år siden samboer med mannen som nå er siktet for drap.

- Han har vært fryktelig ustabil og har gått her som en tikkende bombe lenge, sier hun til TV 2.

Da hun gjorde det slutt, fikk det et brutalt etterspill.

- Han er høy og løftet meg opp etter kinna. Så beit han seg fast, røska til og beit av leppa. Så tok han ut leppa av munnen og holdt den opp og sa: Vil du ha biten. Vær så godt, forteller hun.

Fredag kveld flyktet hun for livet da hun hørte om politiet jakt på mannen. Og ved inngangsdøra er det ferske spor som tyder på at noen har prøvd å bryte seg inn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.