Gå til sidens hovedinnhold

Dømt for krisesenter-drapet

Han drepte kona utenfor krisesenteret i Drammen med 21 knivstikk. Nå har han fått en knallhard dom.

Det tragiske drapet skjedde utenfor Betzy krisesenter i Drammen 10. oktober 2006. Der hadde iranske Mostafa Vahid Darbandi (45) ventet i flere timer på at kona Nashmil Kaveh (39) skulle komme ut fra senteret.

I Drammen tingrett har Darbandi fortalt hvordan han angrep Kaveh og stakk henne ned, før han forsvant fra stedet. Han mener likevel at han ikke mente å drepe sin kone, men ønsket henne hjem igjen. Mens han ventet skal han ha reparert bilen sin med en kniv. Da Kaveh kom, svartnet det for ham, har mannen forklart i retten.

Det trodde ikke retten på.

Ble drapstruet
«De to eldste barna og deres onkel har forklart at tiltalte i ukene før avdøde rømte hadde truet med å vannsire henne med batterisyre, som han hadde på balkongen, at han hadde hatt en hammer under hodeputen og at han hadde tatt kvelertak på henne en eller to ganger. Den ene gangen var hun døden nær». Mannen hadde også sendt en rekke trusler på sms til sin kone.

Kaveh døde av til sammen 20 knivstikk mot hodet og kroppen.

Nå er Darbandi dømt til 18 års forvaring med minstetid på 10 år. Det betyr i realiteten at han kan bli sittende i fengsel resten av livet.

Turbulent ekteskap
Darbandi og Kaveh var gift og hadde tre voksne barn. Ekteskapet beskrives som turbulent, og Kaveh hadde flere ganger gått fra ektemannen på grunn av vold. Dette var heller ikke første gang hun hadde besøkt krisesenter.

På et tidspunkt ble paret også skilt, men giftet seg igjen.

«Over årene fikk tiltalte tiltakende forestillinger om at hans kone var utro. Han holder fast ved de forestillingene også nå, selv om de tilbakevises av barna og ble tilbakevist av avdøde» står det i dommen.

Skulle til politiet
I slutten av september 2006 reiste Kaveh igjen fra sin voldelige ektemann. Først besøkte hun familie i Sockholm, men etter kort tid reiste hun tilbake til Norge. Hun tok først inn på krisesenteret i Asker og Bærum, men ble flyttet til Drammen fordi ektemannen kjente til krisesenteret i Asker og Bærum.

Da hun ble drept, var hun på vei til Sandvika politistasjon for å få hjelp til å hente eiendeler fra sitt hjem.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger