*Nettavisen* Nyheter.

Dømt for Nokas-heleri

Metkel Negassie Betew (25) skal ha navngitt flere av Nokas-ranerne. Foto: (Foto: Politiet/Scanpix)

En 57 år gammel mann er dømt for oppbevaring av deler av Nokas-utbyttet. Dette er den første dommen i forbindelse med Nokas-saken.

11.08.05 08:39

Oslo tingrett dømte mannen til fengsel i ett år, hvorav sju måneder er gjort betinget. 57-åringen skal ha fått strafferabatt fordi han har hjulpet politiet under etterforskningen av dødsranet.

Det var i januar i år at etterforskerne fant 2 millioner kroner av Nokas-utbyttet i en safe på mannens loft. Påtalemyndigheten mener mannen fikk pengene fra Nokas-tiltalte Metkel Betew i april i fjor, skriver Dagbladet.

Mannen skal ha kjent Betew i mange år, og han skal ifølge sin egen forklaring ha gjenkjent Betew fra videoopptakene fra ranet fordi han har en «spesiell holdning, en lutete holdning og gange». Om lag en uke etter ranet fikk han besøk av Betew, og skal da ha konfrontert ham med sine mistanker. Etterhvert skal Betew ha innrømmet befatning med ranet.

I begynnelsen av mai fikk han, fortsatt ifølge sin egen forklaring, besøk av en ukjent mann som leverte en ryggsekk med beskjed om den fra Metkel Betew. Sekken inneholdt bunker med 200-lapper pakket i sølvpapir. Disse pengene mener å ha tekniske bevis for at stammer fra Nokas-raner, ifølge Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag