*Nettavisen* Nyheter.

Dømt for olabildrap

Foto: (Foto: Scanpix)

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Gjennom 17 sekunder overså søppelkjøreren olabil-gutten. Sjuåringen døde momentant. Nå må sjåføren i fengsel.

08.12.03 17:53

En 34 år gammel renovasjonsarbeider må sone 30 dager i fengsel for å ha kjørt på olabil-gutten om kvelden 2. april i fjor.

Yrkessjåføren ble dømt for uaktsom kjøring, men statsadvokaten i Agder mente bevisene ikke var gode nok til politiets påstand om uaktsomt drap.

Synlig i 17 sekunder
Retten finner det bevist at han burde sett gutten som kom i sakte fart forbi og skal ha vært synlig gjennom 17 sekunder.

Men han slipper å betale oppreisning på 200.000 kroner til foreldrene.

-Det viktigste for oss er at sjåføren ble dømt. Først så det jo ut til at saken skulle henlegges som et hendelig uhell, sier faren til den 7 år gamle avdøde gutten til TV 2 Nettavisen.

Straffbar uoppmerksomhet
Tingrettsdommer Per O. Refsalen ville også at 34-åringen skulle betale oppreisning, fordi han handlet «grovt uaktsom». Men legdommerne syntes ikke handlingen var «kvalifisert klanderverdig og som gir grunn til sterke bebreidelser».

-Tiltalte har rett nok utvist en straffbar uoppmerksomhet, men denne kan ikke anses som grov, mener legdommerne Sigurd Drangsholt og Åse Gerd Tveite.

Søppelkjøreren hadde jobbet siden 6 om morgenen da han kjørte over guttungen (7) nærmere klokken 18 om kvelden i Søgne 2. april i fjor.

Ulykken skjedde kvelden før 7-åringen skulle flytte fra Tjønnelia.

- Jeg er veldig lei meg
Etterforskningen viste at sjuåringen kom bakfra forbi avfallsbilen, som rullet sakte gjennom boligområdet.

Han havnet under lastebilens forhjul på venstre side, og døde sannsynligvis momentant.

-Jeg er veldig lei meg for at dere har det vondt - vi har det vondt alle sammen, sa den tiltalte søppelbilsjåføren til 7-åringens foreldre i retten.

Dommen er noe mildere enn aktors påstand, som lød på 45 dagers fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.