Dømt for sexkunderan

Foto: Kay Stenshjemmet (Romerikes Blad (RB))

50-åringen avtalte seksuelle tjenester mot betaling med tre unge gutter. Ungdommene ranet i stedet mannen. Nå er ungguttene dømt, mens siktelsen mot sexkunden er henlagt.

26.04.11 15:50

Etter å ha fått kontakt med tre unge Jessheim-gutter i alderen 15, 17 og 20 år på et nettsted for homofile, avtalte 50-åringen og guttene å møtes for å ha sex ved Allergot ungdomsskole en søndag i desember i fjor. Mannen skulle ifølge avtalen betale guttene 1.400 kroner for tjenestene, skriver Romerikes Blad.

Trioen fra Jessheim hadde imidlertid ingen planer om å gi 50-åringen noen seksuelle tjenester. Ifølge dommen fra Øvre Romerike tingrett var planen deres å stikke av med pengene.

Fengsel for yngstemann
Da møtet fant sted satte de to yngste guttene seg inn i mannens bil, mens 20-åringen holdt vakt utenfor.

De to guttene ba om å få pengene, men fornærmede, som viste fram at han hadde 1.400 kroner, ville ikke betale før de seksuelle tjenestene var utført.

Yngste tiltalte, som framstår som mest aktiv av de tre, tok da fram en kniv, som guttene hadde blitt enige om å ta med, og truet pengene fra fornærmede. Fornærmede ga fra seg 1.400 kroner, og trioen løp bort fra stedet.

«Retten finner det utvilsomt at de begge (som var inne i bilen journ.anm.) forsettlig og i vinnings hensikt har medvirket til ran», skriver dommer Tom Vik.

De to yngste har erkjent straffskyld. Guttenes forsvarere opplyser til RB at det trolig ikke blir aktuelt å anke dommen, som innebærer fem måneders fengsel for 15-åringen og 117 timer samfunnsstraff for 17-åringen.

Siktelsen henlagt
Eldstemann i trioen, som ventet utenfor fornærmedes bil, nekter straffskyld for tiltalepunktet som går på selve utførelsen av ranet. Han erkjenner imidlertid å ha deltatt i planleggingen.

20-åringen forklarte i retten at han «trodde pengene skulle bli tatt fra fornærmede uten bruk av kniv eller trusler», men blir ikke trodd av dommerne:

«Retten finner det hevet over tvil at tiltalte medvirket til ranet», heter det i dommen.

Guttens forsvarer, Kristen Fari, sier de tar betenkningstid rundt ankespørsmålet.

Politiadvokat Tore Andersen opplyser til RB at siktelsen mot 50-åringen, for å ha avtalt sexkjøp, er henlagt på bevisets stilling, selv om han erkjenner forholdet.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.