*Nettavisen* Nyheter.

Dømt for TV-drap

Leif Kåre Hansen ble drept med et TV-apparat. Nå er en 39-åring dømt for drapet.

14.09.04 15:54

Eiker, Modum og Sigdal tingrett har dømt mannen til seks års fengsel.

Det var i en leilighet i Åmot 6. april i fjor at Hansen ble drept.

Obduksjonsrapporten viser at Hansen døde som følge av å ha fått kastet et tv-apparat i brystet. Mannen hadde 12 ribbensbrudd, samt knivstikk i låret.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Altfor streng
- Dommen er altfor streng. Retten har ikke lagt vekt på de formildende omstendigheter i saken, nemlig at avdøde var i ferd med å forgripe seg på kona hans, sier advokat Bjørn Rudjord i advokatfirmaet Elden til TV 2 Nettavisen.

Rudjord opplyser at dommen vil bli anket.

Påstand i saken i Eiker, Modum og Sigdal tingrett var seks års fengsel.

- Berettiget harme
Det var da Hansen skal ha gjort tilnærmelser overfor den 27 år gamle kvinnen som oppholdt seg i leiligheten, at 39-åringen ble provosert.

- Forsvarer har anført at tiltalte handlet i berettiget harme og at det også kan betraktes som overskridelse av nødverge. Som det fremgår ovenfor våknet tiltalte og oppdaget at fornærmede hadde tatt av hans sovende hustru buksene. På dette tidspunkt forelå berettiget harme, heter det i dommen fra tingretten.

Som fortsetter slik;

- Etter rettens oppfatning rekker berettiget harme i dette tilfellet ikke særlig lengre enn til at han skallet fornærmede i ansiktet og slengte ham over bordet og inn i et hjørne. Etter rettens oppfatning er det åpenbart at den berettiget harme ikke rekker så langt at den kan få særlig innvirkning på at tiltalte slo fornærmede gjentatte ganger med et stolben og kastet et fjernsyn på ham, står det i dommen.

Avdødes sønn er i tingretten tilkjent 80.000 kroner i oppreisning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.