Gå til sidens hovedinnhold

Dømt, utvist, og siktet på nytt

De er dømt for tusenvis av bedrageritilfeller, en rekke ran og flere voldshendelser. De skulle vært utvist. Nå er de to somalierne siktet for angrep på Kadra.

Onsdag ettermiddag ble de to somaliske mennene, som er henholdsvis 22 og 21 år gamle, varetektsfengslet i to uker med brev og besøkskontroll i Oslo tingrett. De er siktet for overfallet på Kadra Yusuf sist torsdag.

Kadra har selv fortalt at de som overfalt henne ropte at hun hadde tråkket på Koranen. Noen dager tidligere uttalte Kadra at tolkningen av muslimenes hellige bok burde revurderes. Politiet mener at angrepet på henne var rasistisk motivert, og at målet var å stoppe den frittalende kvinnen.

Seks ran
De to som nå er siktet for å ha deltatt i overfallet av Kadra, er godt kjent for politiet, og har begge en rekke dommer hengende over seg. I 2004 fikk de et utvisningsvedtak mot seg. Begge mennene på 21 og 22 år klaget på vedtaket.

UDI har etter dette fastslått at den ene av de to skal utvises fra landet, mens den andres sak nå er til behandling.

Den ene av de to, mannen på 21 år, ble i 2003 dømt til seks års fengsel, for:

  • Legemsfornærmelse
  • Seks ran av bensinstasjoner og kiosker
  • Ransforsøk
  • Grov vold
  • For å ha oppgitt falsk navn til politiet.

Alle ranene ble begått i januar 2003 i Oslo, og en av bensinstasjonene ble ranet hele tre ganger.

Den samme måneden slo 21-åringen ned og sparket en mann flere ganger i kroppen og hodet, slik at mannen brakk tre ribbein, ifølge dommen fra Oslo tingrett.

Han er i tilegg vært innblandet i flere andre ranssaker, som er blitt henlagt på grunn av manglende bevis.

Storstilt svindel
Den medsiktede 22-åringen er også dømt en rekke ganger. På hans liste står blant annet:

  • Ran
  • Svindel med kredittkort
  • Vold
  • Fornærmelser

I november 2006 ble han dømt til to års fengsel for nærmere 2000 tilfeller av svindel.

Sammen med flere andre har han svindlet til seg varer for tusenvis av kroner fra ansatte og forretninger hovedsak i Oslo-området ved å bruke ulike kredittkort.

22-åringen ble i 2005 også dømt for å ha slått, lugget og sparket en kvinne gjentatte ganger, slik at hun fikk store blodutredelser på brystet, beina og i ansiktet. Han skal også ha stumpet en sigarett på hånden og på panna hennes. Samme år ble han dømt for å ha kalt en mann «rasist» gjentatte ganger. Han skal også ha brukt ord som «motherfucker» og «jævla chip chop», ifølge tingrettsdommen.

I 2002 skal han ha ranet en av bankfilialene til Nordea. Han har også vært siktet for flere tilfeller av vold i 2002 og 2003, der sakene er blitt henlagt av forskjellige årsaker.

Venter på rettssak
Den 22 år gamle mannen må dessuten snart i retten, i forbindelse med en annen voldssak.

Han er nemlig tiltalt for en voldsepisode som fant sted den 14. januar i år, utenfor en pub i Trondheimsveien i Oslo.

Ifølge tiltalen skal han ha tatt tak i hodet på en kvinne og slått det mot en vegg. Han skal også ha kløpet henne i armen.

I slutten av mai må 22-åringen møte i retten i forbindelse med saken.

Nekter overfall
Mandag ble de to mennene pågrepet, siktet for overfallet av Kadra Yusuf i Oslo sentrum. Det var Kadra selv som kjente igjen de to mennene på gata, og deretter ringte politiet som kort tid etterpå pågrep dem.

Begge de to nekter straffskyld i saken. Onsdag ettermiddag ble de varetektsfengslet i to uker med brev og besøkskontroll.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre